Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου: Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για τις παραβατικές συμπεριφορές

10:45 π.μ. - Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2019
10:03 π.μ. - Δευ, 04/45/2019
Image: Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου: Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για τις παραβατικές συμπεριφορές

Στην περίπτωση του περιστατικού κλοπής στο σχολείο μας θεωρούμε ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός και ευελπιστούμε να μην επαναληφθεί

 
Δυστυχώς οι κλοπές και οι βανδαλισμοί σχολείων τείνουν να γίνουν συνήθη φαινόμενα, σημείο των καιρών, απόρροια της κοινωνικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο τα αποτελέσματα είναι χιλιάδες. Όμως στην
περίπτωση του περιστατικού κλοπής στο σχολείο μας θεωρούμε ότι ήταν ένα ατυχές γεγονός και ευελπιστούμε να μην επαναληφθεί.
 
Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας υπόψη ότι η πραγματική και αξιόλογη διαπαιδαγώγηση έχει την αφετηρία της όχι στην τιμωρητική πειθαρχεία και την εκβιαστική συμμόρφωση που μεγαλώνει το χάσμα με τα παιδιά που έχουν χάσει το δρόμο τους, αλλά δια της μεθόδου της πειθούς, της επικοινωνίας και της συνεργασίας.
Η προβολή του, με τη βοήθεια κάποιων γονέων και μη, από σταθμούς, κανάλια και site έδωσε διαστάσεις εγκληματικής σχεδόν οργάνωσης.
 
Η απάντηση του συλλόγου έρχεται από τον καθηγητή Εγκληματολογίας και Σωφρονιστικής, κο Άγγελο Τσιγκρή: “Έχει αποδειχθεί ότι ο χαλαρός έλεγχος στο πλαίσιο της οικογένειας και η έλλειψη επικοινωνίας, ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί, ευνοούν την παραβατικότητα. Εάν λείπει αυτό το στοιχείο της επικοινωνίας με τους γονείς, αντίστοιχα το παιδί αδιαφορεί για το σχολείο και εμπλέκεται σε ομάδες νεαρών, που μπορεί να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά”
 
Ας αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες του.
 
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
 
Μπάμπης Λαμπράκης    Γεωργία Κατερίνα
Πρόεδρος                        Γραμματέας