Συμμετοχή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας σε Παγκρήτια συνάντηση ΣΔΕ

8:25 π.μ. - Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019
08:02 π.μ. - Τρί, 19/25/2019
Image: Συμμετοχή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας σε Παγκρήτια συνάντηση ΣΔΕ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας (Έδρα) και τα Παραρτήματα Αγ. Νικολάου και Σητείας συμμετείχαν στην Πρώτη Παγκρήτια συνάντηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων των ΣΔΕ όλης της Κρήτης

 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας  (Έδρα) και τα Παραρτήματα Αγ. Νικολάου και Σητείας συμμετείχαν στην Πρώτη Παγκρήτια συνάντηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων των ΣΔΕ όλης της Κρήτης, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Γιάννη Παρασύρη, με τη συνεργασία των Σ.Δ.Ε Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου, στο Ρέθυμνο.
Στη συνάντηση, με θέμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Καινοτομίες στην Εκπαιδευτική Πράξη», συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί, από τα ΣΔΕ του νησιού, στην οποία είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν δραστηριότητες που είχαν εκπονήσει. 
Το ΣΔΕ του Αγ. Νικολάου παρουσίασε δράσεις, στα πλαίσια του διαθεματικού προγράμματος «υγεία και κυκλοφοριακή αγωγή» που διοργάνωσε σε συνεργασία με την τροχαία Αγ. Νικολάου σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα και την οδική συμπεριφορά. 
Το ΣΔΕ Ιεράπετρας παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο που είχε παιχθεί στο σχολείο κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικής γιορτής του, στα πλαίσια του διαθεματικού προγράμματος «από τα παρασκήνια στη σκηνή του θεάτρου».
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Διά Βίου Μάθησης & Απασχόλησης , ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου σε θέματα Παιδείας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου. 
Επιπλέον η επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών, κα Ελένη Κατσαρού μίλησε σχετικά με τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές καινοτομίες των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ενώ η ξεναγός κα Πετρούλα Βαρθαλίτου έκανε μία ιστορική αναδρομή της πόλης του Ρεθύμνου, παρουσιάζοντας σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. 
Μετά το πέρας της ημερίδας, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στην πόλη του Ρεθύμνου.
Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις εργασίες της ημερίδας εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, ο οποίος συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους για τα θέματα που επιμελήθηκαν και παρουσίασαν, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα των εκπαιδευομένων να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, αλλά και για τον ζήλο με τον οποίο επιμελήθηκαν τα projects που είχαν επιλέξει.
 
 
Η Διευθύντρια
Ρέα   Πηγιάκη