Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε παγκρήτια έκθεση προϊόντων στη Λάρισα

2:15 μ.μ. - Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
02:11 μ.μ. - Πέμ, 14/15/2019
Image: Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε παγκρήτια έκθεση προϊόντων στη Λάρισα

Ποιοτικά, πιστοποιημένα, παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης γεύτηκαν οι επισκέπτες της 17ης Παγκρήτιας Έκθεσης

Ποιοτικά, πιστοποιημένα, παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης γεύτηκαν οι επισκέπτες της 17ης Παγκρήτιας Έκθεσης «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση και Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.
 
Οι καταναλωτές που βρέθηκαν στην έκθεση είχαν τη δυνατότητα να γευτούν, να γνωρίσουν και να προμηθευτούν τα προϊόντα κρητικών παραγωγών, όπως ελαιόλαδο, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια – αρτοσκευάσματα, μέλι, βότανα, παραδοσιακά γλυκά, ζυμαρικά, τσικουδιά, κρασί, φυτικά καλλυντικά, προϊόντα αλόης κ.α. ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.
 
Η Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με το hania.news.gr, σε ειδικό και καλαίσθητο περίπτερο, προέβαλε τη μοναδικότητα και την ποικιλία των τυποποιημένων και πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων του νησιού. Μάλιστα, τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Γιαμπαζολιά και Δέσποινα Νικάκη ενημέρωναν τους επισκέπτες – καταναλωτές για τη διατροφική αξία των ποιοτικών κρητικών προϊόντων.
 
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Λάρισας, Απόστολο Καλογιάννη, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κρήτης, περιφερειακό σύμβουλο Ηρακλείου Λάμπρο Καμπουράκη και τη γενική γραμματέα του Επιμελητηρίου Λάρισας Καλλιόπη Τζίνα.
 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι φορέων, παραγωγικών τάξεων και ο πρώην νομάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής.
 
Στους επισκέπτες του περιπτέρου δόθηκαν τσάντες με πλούσιο προωθητικό ενημερωτικό υλικό για τα προϊόντα του νησιού, καθώς και για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης των Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και βιολογικών προϊόντων της Κρήτης, που υλοποιεί η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, «The European Food Masters – taste the authentic».