Συναντήσεις με Μακρόν και επιχειρηματίες θα έχει ο Τσίπρας

6:26 π.μ. - Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
06:11 π.μ. - Πέμ, 23/26/2017
Image: Συναντήσεις με Μακρόν και επιχειρηματίες θα έχει ο Τσίπρας

Επίσκεψη στη Γαλλία

Με τον Γάλλο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ θα συναντηθεί κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Γαλλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Ανάμεσα σε αυτές τις συναντήσεις – όπως είναι ήδη γνωστό - ο πρωθυπουργός Θα βραβευτεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale. 
 
 
Στις συναντήσεις που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, έχουν προσκληθεί και αναμένεται να μετέχουν και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και της Γερουσίας της Γαλλίας, αλλά και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής ελίτ της χώρας. Ανάμεσα σε αυτούς αναμένεται κατά πληροφορίες να βρίσκονται εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών όπως, μεταξύ άλλων, της IBM, HSBC France, L'ORÉAL, Emirates, BlackRock, Μorgan Stanley, Nestle, Philip Morris και πολλές άλλες.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται στο Παρίσι ανταποκρινόμενος σε μια διπλή πρόσκληση βράβευση, αφενός από τον δικηγορικό Σύλλογος Παρισίων (Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες) και, αφετέρου, από το πολιτικό περιοδικό Politique Internationale, που θα του απονείμει το Βραβείο "Πολιτικού Σθένους". Βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί στο παρελθόν, προσωπικότητας όπως, μεταξύ άλλων, οι: Εμανουέλ Μακρόν, Νικολά Σαρκοζί, Κριστίν Λαγκάρντ, 'Αγγελα Μέρκελ.
 
Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη το βράδυ, αυτή η βράβευση αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου ωστόσο είχε μετατεθεί για τις 23 Νοεμβρίου, μόλις οριστικοποιήθηκε τότε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, στις 17 Οκτωβρίου.
Αντιπαράθεση με τη ΝΔ
Η προγραμματισμένη απουσία του πρωθυπουργού για την επίσκεψη του στο Παρίσι προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση με τη ΝΔ. Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση και μερίδα του Τύπου για «ενορχήστρωση» μιας «κωμικής επιχείρησης παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Πάνο Καμμένο». 
Επόμενος σταθμός οι Βρυξέλλες
Μετά το πρόγευμα εργασίας που θα έχει το πρωί της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).
 
 
 
Πηγή: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ