Συνάντηση απευθείας με τον Πρωθυπουργό για το θέμα των σχολών στο νομό Λασιθίου θα ζητήσει η Επιτροπή του νομού

8:57 π.μ. - Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Παρ, 15/57/2019
Image: Συνάντηση απευθείας με τον Πρωθυπουργό για το θέμα των σχολών στο νομό Λασιθίου θα ζητήσει η Επιτροπή του νομού

Θα ζητηθεί η στήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη

Σε κλίμα ενότητας και σύμπνοιας ως προς το στόχο και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει ο Νομός Λασιθίου, προκειμένου να αντικρούσει την απόφαση αναστολής λειτουργίας των δύο νέων πανεπιστημιακών Τμημάτων, στον Άγιο Νικόλαο και στην Ιεράπετρα, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία συγκάλεσε την Πέμπτη 14.11.2019, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης.
 
Αποφασίστηκε, σύμφωνα με την anatolh.com, η συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.
 
Θα ζητηθεί η στήριξη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του βουλευτή Μανόλη Θραψανιώτη.
 
Άμεσα θα ζητηθεί συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει την επιρροή του για την υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού σε ό,τι αφορά την επιλογή και χωροθέτηση των συγκεκριμένων Τμημάτων, καθώς και το χρονοδιάγραμμα της έναρξης λειτουργίας τους.
 
Όπως είπε ο κ. Γουλιδάκης, απ’ όσα προκύπτουν και από τη συζήτηση «δε νομίζω ότι υπάρχει περιθώριο να συζητούμε με την υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως, αφού όπως κατέθεσε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, όταν συναντήθηκε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιεράπετρας με την ίδια, για το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου, έδειξε ότι εξ αρχής γνώριζε προς τα που θα οδηγούσε ο σχεδιασμός που είχε κατά νου για τα νέα πανεπιστημιακά Τμήματα τη λειτουργία των οποίων ανέστειλε».