Συνάντηση δημάχου με τον νέο αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Μακρύ Γιαλού

5:51 μ.μ. - Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017
05:03 μ.μ. - Τρί, 21/51/2017
Image: Συνάντηση δημάχου με  τον νέο αντιδήμαρχο της  δημοτικής  ενότητας Μακρύ Γιαλού

Στόχοι και προτεραιότητες της νέας περιόδου

Η λειτουργία των νέων δομών στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού, αλλά και η ιεράρχηση των αναγκών της Δημοτικής Ενότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων συζητήθηκαν αναλυτικά κατά τη συνάντηση του Δήμαρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη με τον νέο Αντιδήμαρχο της περιοχής, κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη.
Η απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών, οι νέες δομές που λειτουργούν στην περιοχή, η υποστήριξη του τουρισμού και του αγροτικού κλάδου, η ενίσχυση του πολιτιστικού τομέα και η ανάπτυξη ακόμα περισσότερων δράσεων στην Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού αποτελούν, όπως αναφέρθηκε, κάποιες από τις προτεραιότητες που θέτει ο νέος Αντιδήμαρχος για την ακόμα καλύτερη υποστήριξη της περιοχής.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού παρουσία και της Γενικής Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας, κας. Χριστοδούλου και της Αντιδημάρχου, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη, ο κ. Καλαντζάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν, ενώ έκανε λόγω για τον ορισμό της κας. Κικής Χασάπη – Φρονιμάκη, συντονίστριας μεταξύ άλλων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ιεράπετρας ως άμισθης συμβούλου σε θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού, πολιτιστικών εκδηλώσεων, Παιδείας και Σχολικών Μονάδων, Κοινωνικής Προστασίας και Κοινωνικών Δομών για τις ανάγκες της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ιωάννη και της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.
Παράλληλα με τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους εργαζομένους στις Δημοτικές Υπηρεσίες της περιοχής, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Μακρύ Γιαλού, καθώς και στο νέο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που από τη φετινή χρονιά λειτουργεί στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού.
Οι απαιτούμενες συντηρήσεις του κτιρίου, η διαμόρφωση του χώρου που λειτουργεί το παράρτημα της Μουσικής Σχολής, αλλά και το ΚΔΑΠ, οι αναγκαίες παρεμβάσεις στον αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού απασχόλησαν ιδιαίτερα τη συζήτηση δεδομένου ότι πρόκειται για ένα κτίριο που φιλοξενεί καθημερινά πλήθος δραστηριοτήτων, καλύπτοντας έτσι ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης, αφού πρώτα ευχήθηκε μια γόνιμη θητεία τόσο στον νέο Αντιδήμαρχο όσο και στην κα. Κική Χασάπη – Φρονιμάκη, τους οποίους και ευχαρίστησε, η αποτελεσματική συνεργασία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί προς όφελος του Δήμου Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής, καθώς μια αναπτυξιακά μεγάλη περιοχή από το Κουτσουνάρι έως και τον Μακρύ Γιαλό θα υποστηρίζεται πλέον εντατικότερα, παράλληλα με τις άλλες περιοχές, και σε δράσεις που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και κοινωνικές δομές της περιοχής.