Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην Ελούντα

3:16 μ.μ. - Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016
03:08 μ.μ. - Παρ, 26/16/2016
Image: Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην Ελούντα

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ελούντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα μέσα στην ημέρα.
 
Ο Τούρκος Υπουργός φαίνεται πως ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του τον περασμένο Μάιο, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.
 
Η πρόσκληση αυτή του Έλληνα υπουργού είχε ιδιαίτερο νόημα καθώς είχε ζητήσει από τον κ. Τσαβούσογλου να συναντηθούν στην Κρήτη για να του δείξει το Σπήλαιο του Δία, όπου μετέφερε την Ευρώπη μετά την αρπαγή της.
 
Ο κ.Κοτζιάς είχε τονίσει την ανάγκη να εξομαλυνθεί η κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών και να υπάρχει συνεννόηση για τα προβλήματα που προκύπτουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι και ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου πριν από 30 και πλέον χρόνια είχε επιλέξει την Ελούντα προκειμένου να συναντηθεί με τους ηγέτες ξένων χωρών όπως Μιτεράν και ο Καντάφι.
 
Πηγή: cretalive.gr