Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Aντιπρόεδρο της Kυβέρνησης

8:22 π.μ. - Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019
08:02 π.μ. - Τρί, 19/22/2019
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Aντιπρόεδρο της Kυβέρνησης

Η επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας, η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης και η κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μύθων-Μπραμιανών ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση καθώς χρήζουν δυναμικών και άμεσων εξελίξεων

Με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης μαζί με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Μανώλη Παπαδάκη και τον αντιπρόεδρο του ΤΟΕΒ κ. Μπάμπη Δραγασάκη.
Η επαναλειτουργία του ΤΕΙ Ιεράπετρας, η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης και η κατασκευή της προσαγωγού διώρυγας Μύθων-Μπραμιανών ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν τη συζήτηση καθώς χρήζουν δυναμικών και άμεσων εξελίξεων.
Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος παρέδωσε στον κ. Δραγασάκη το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για το πόρισμα της επιτροπής που δε συμπεριλαμβάνει την Ιεράπετρα στις περιοχές που θα φιλοξενούν πανεπιστημιακές σχολές.
 
Μετά την ενημερωτική συζήτηση ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, παρέδωσε το χρονοδιάγραμμα για το έργο «Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου για την ενίσχυση του ταμιευτήρα Μπραμιανών» και για το έργο «Προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης και κατασκευή δικτύου». Επιπλέον ο κ. Δραγασάκης δεσμεύτηκε για την προώθηση του θέματος του ΤΕΙ Ιεράπετρας.
 
Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:   
 
«Για πολλοστή φορά μετέφερα το αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Ιεράπετρας για επαναλειτουργία του ΤΕΙ. 
Είναι πλέον θέμα της Κυβέρνησης αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της ώστε να λειτουργήσει μία πανεπιστημιακή σχολή στην πόλη μας. 
Οφείλουμε όλοι ενωμένοι να διαμαρτυρηθούμε έντονα ενάντια στο άδικο καθεστώς που ορίζει το πόρισμα το οποίο εξαιρεί την Ιεράπετρα από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αγνοώντας τις προσπάθειές μας, τις υποσχέσεις που λάβαμε και κυρίως το αίτημα των Γεραπετριτών.
 Μετά και τη δέσμευση του Αντιπροέδρου ξεκινάμε την άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών για τα δύο μεγάλα έργα, της προσαγωγού διώρυγας Μύθων-Μπραμιανών και της μονάδας αφαλάτωσης, επιδιώκοντας την επίσπευση των επίσημων πλέον χρονοδιαγραμμάτων δημοπράτησης των έργων. 
Τα δύο αυτά απολύτως αναγκαία έργα για τον Δήμο Ιεράπετρας προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια που έχουν ανάγκη οι αγρότες μας για την συνέχιση των καλλιεργειών, της παραγωγής τους και των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων».