Συνέδριο της Αντιπεριφέρειας πολιτικής προστασίας Κρήτης στο Μύρτος

1:04 μ.μ. - Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
01:10 μ.μ. - Τρί, 22/04/2019
Image: Συνέδριο της Αντιπεριφέρειας πολιτικής προστασίας Κρήτης στο Μύρτος

Τα προβλήματα και οι ανάγκες του Μύρτου στη συνεδρίαση της τοπικής κοινότητας

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το τοπικό συμβούλιο Μύρτου  με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παντελάκη να ενημερώνει για τα αποτελέσματα και τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Δημάρχου κ. Θ. Καλαντζάκη στο χωριό. Εν συνεχεία έγινε καταγραφή των προβλημάτων που απασχολούν την τοπική κοινότητα και έχουν να κάνουν με την αναγκαιότητα κατασκευής μιας ακόμη δεξαμενής ύδρευσης, την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων , τη μετεγκατάσταση του βιολογικού, τα έργα ανάπλασης, τον χώρο που διαμορφώθηκε για τις ανάγκες στάθμευσης, την υπογειοποίηση καλωδίων κ.α.

Τα θέματα αυτά δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Παντελάκης θα κατατεθούν ως πρόταση της τοπικής κοινότητας στον δήμο και θα διεκδικηθεί η υλοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Εκτενή αναφορά έγινε και για τη γέφυρα Μουρνιών , ένα ιστορικό μνημείο πολύ κοντά στο Μύρτο για το οποίο οι κάτοικοί του δεν μπορούν να αδιαφορήσουν. Αυτό που ζητείται είναι να γίνουν τα αναγκαία έργα ώστε το μνημείο να στηριχτεί και να μην καταρρεύσει με τον κ. Παντελάκη να προσθέτει πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να ενδιαφερθούν και για τον ποταμό του Μύρτου και τα έργα που είναι ανάγκη να γίνουν στον ποταμό ώστε να μην κινδυνεύσει η περιοχή από έκτακτα καιρικά φαινόμενα.
 
Ο κ. Παντελάκης πρόσθεσε τέλος πως στις 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μύρτος συνέδριο για την πολιτική προστασία  από την Αντιπεριφερεια  πολιτικής προστασίας Κρήτης των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου  στην αίθουσα Εμμανουήλ Δασκαλάκη.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παντελάκη: