Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στις δηλώσεις Πλακιωτάκη για τη βιωσιμότητα των νέων τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ

8:24 π.μ. - Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Τετ, 20/24/2019
Image: Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου στις δηλώσεις Πλακιωτάκη για τη βιωσιμότητα των νέων τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ

Βιώσιμα ή μη βιώσιμα τα νέα πανεπιστημιακά τμήματα;;; Ιδού η απορία!

Χρειάστηκε 4 μήνες μελέτης στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο κ. Πλακιωτάκης, για να ανακαλύψει ότι τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που ιδρύθηκαν στο Λασίθι με τον νόμο 4610/2019 είναι βιώσιμα! Χρειάστηκε βέβαια και η απόφαση της κ. Κεραμέως και του κ. Διγαλάκη που αναστέλλει τη λειτουργία τους και οι μεγάλες αντιδράσεις των Λασιθιωτών. 
 
Όμως ποτέ δεν είναι αργά.
 
Δεν πειράζει που καταψήφισε τον νόμο γιατί “ ισοπεδώνει ότι είχε παραμείνει όρθιο στην ταλαίπωρη ελληνική παιδεία”. Ισοπέδωνε δηλαδή τον τοίχο που απέκλειε το Λασίθι από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Δεν πειράζει που ο “ Γαβρόγλου πιστός στη λογική μαυρογιαλούρου... ανοίγει και κλείνει Πανεπιστημιακά Τμήματα με βασικό κριτήριο την ικανοποίηση των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ”.  Το χρόνιο αίτημα των όλων των Λασιθιωτών να σταματήσει η άδικη διάκριση για τον τόπο ήταν “μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ”.
 
Δεν πειράζει που τότε προειδοποιούσε ότι “ιδρύεται στην Κρήτη το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης με την ταυτόχρονη ίδρυση πλειάδας νέων τμημάτων που κανείς δεν γνωρίζει το σκοπό που εξυπηρετούν” (εφημερίδα Ανατολή 22/4/2019).
 
Δεν πειράζει που πριν προσπαθούσε να μας πείσει ότι “σε σχέση με το νομό Λασιθίου θα πρέπει να τονιστεί ότι στο σχεδιασμό αυτό, κανείς δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα των υπαρχόντων(!) και των υπό ίδρυση τμημάτων και δομών που υποτίθεται, ότι θα λειτουργήσουν στο νομό” (εφημερίδα Ανατολή 22/4/2019). Σαν να ήξερε τις προθέσεις της κ. Κεραμέως.
 
Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Όπως η “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών (που τώρα θα τιμήσουμε στο ακέραιο), όπως οι πρόσφυγες που έφερνε ο Τσίπρας και η κυρία Τασία (!) αλλά τώρα έρχονται λόγω ... γεωπολιτικών συνθηκών και “ας πάρουμε από λίγους όλοι μας”, όπως το 4ο μνημόνιο, όπως η περικοπή της προσωπικής διαφοράς και τόσα άλλα.
 
Σήμερα όμως ο κ. Υπουργός είναι σίγουρος ότι, “εμείς διαθέτουμε όλα τα προαπαιτούμενα της βιωσιμότητας  – τα ακαδημαϊκά και κτιριακά και την απορρόφηση από την αγορά εργασίας και καθηγητές – τα πάντα εξασφαλίζομε!” (εφημερίδα Ανατολή 18/11/2019).
 
Εμείς χαιρετίζουμε το συμπέρασμα της μελέτης του κ. Υπουργού και είμαστε σίγουροι ότι τώρα που πείστηκε, θα κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει τον αγώνα όλων των Λασιθιωτών, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση, για να υλοποιηθεί ο νόμος 4610/2019 που βάζει επιτέλους το Λασίθι στο Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημιουργεί νέες δυνατότητες ανάπτυξης για τον τόπο μας.
 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΣΥΡΙΖΑ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ