Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια με κινεζική αντιπροσωπεία για την συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού

6:56 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018
06:10 μ.μ. - Δευ, 29/56/2018
Image: Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια με κινεζική αντιπροσωπεία για την συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού

Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια με κινεζική αντιπροσωπεία για την συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού

Πρόκειται για την σημαντικότερη κινεζική αποστολή που επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης, στην οποία εκπροσωπήθηκε τόσο η πολιτική, πνευματική όσο και οικονομική ηγεσία της χώρας σε κορυφαίο επίπεδο παρουσιάζοντας. 
Στη συνάντηση επικεφαλής ήταν ο Hui Li πρόεδρος της Κινεζικής Βιομηχανίας Επενδύσεων στον Πολιτισμό (National Cultural Industrial Investment Co., Ltd) ενώ στην αποστολή μετείχαν πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι ή κορυφαία στελέχη Επενδυτικών εταιρειών στον τομέα των ακινήτων, του θεάματος, του κινηματογράφου, του αθλητισμού και των νέων τεχνολογιών. 
Επίσης παραβρέθηκε ο διάσημος καθηγητής Gordogne Wan, μελετητής της κινεζικής φιλοσοφίας για την αρμονία και Συγγραφέας του πονήματος «πολιτισμός της αρμονίας», ο οποίος και χάρισε το βιβλίο του στον Περιφερειάρχη.  
«Από πλευράς κρατικών αξιωματούχων ήταν η συνάντηση στο πιο υψηλό επίπεδο μέχρι σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε αυτήν την συνεργασία και πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα για την Κρήτη», δήλωσε ο περιφερειάρχης, εξηγώντας πως παρουσιάστηκαν και κάποια πρότζεκτ που προτείνει η κινεζική πλευρά για την ενίσχυση του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού.
Να σημειωθεί πως η υπογραφή του Μνημονίου το 2014 βοηθά την πρόοδο των συζητήσεων της Κρήτης με την επαρχία του Hainan, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί σε πρακτικό επίπεδο τα επόμενα χρόνια. 
«πρέπει να συζητουμε τους τροπους που μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η συνεργασία και εμείς από την πλευρά τη δική μας, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα αυτή η συνεργασία», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης. 
 
Της συνάντησης προηγήθηκε συνέντευξη του κ. Αρναουτάκη στο πλαίσιο της παραγωγής κινηματογραφικής ταινίας για την φιλοξενία των Κινέζων μεταναστών που μετακινήθηκαν από τη Λιβύη προς την χώρα τους με την στήριξη της Ελλάδας και της Περιφέρειας Κρήτης. 
Στο πλαίσιο της συνεντευξης το συνεργείο κατέγραψε τις αναμνήσεις του Περιφερειάρχη και τις εμπειρίες από το 2011. 
«Η ταινία μας είπαν θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο και θα τη δουν 400 εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες. Άρα θα είναι μία μεγάλη διαφήμιση για το νησί μας. Θέλουμε να προβληθεί ο τουρισμός και το νησί μας», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης. 
Από την πλευρά τους οι Κινέζοι αξιωματούχοι μίλησαν με επαινετικά σχόλια για την Κρήτη υπογραμμίζοντας την διάθεση τους να υλοποιηθούν ολοκληρωμένα πρότζεκτ με βάση τον πολιτισμο και τα τουριστικά ενδιαφέροντα των Κινέζων. 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης καθώς και τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού Νίκος Αλεξάκης και Ελένη Βουγιουκαλάκη.