Σύσκεψη για τα προβλήματα των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη

9:50 π.μ. - Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018
09:11 π.μ. - Τετ, 07/50/2018
Image: Σύσκεψη για τα προβλήματα των νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη

Θα λειτουργήσει υπηρεσία κατ’ οίκον νοσηλείας των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης, μεταξύ  της Διοικήτριας της 7ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Μαυρομάτη Ελένης και της Υποδιοικήτριας κ. Γιακουμάκη Ελένης,  με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Σπινθούρη Μαρίας, τον Αν. Διοικητή του Γ.Ν-ΚΥ Νεαπόλεως κ. Παντιέρα Νικόλαο, τον Αν. Διοικητή του Γ.Ν-ΚΥ Ιεράπετρας κ. Αρακαδάκη Γεώργιο και τον Αν. Διοικητή Γ.Ν-ΚΥ Σητείας κ. Μιχελάκη Εμμανουήλ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα των Νοσοκομείων καθώς και η πορεία υλοποίησης των κρίσεων των προκηρυχθέντων θέσεων των Ιατρών ΕΣΥ καθώς και ο σχεδιασμός προκήρυξης των νέων θέσεων επικουρικού προσωπικού με το νέο τρόπο επιλογής τους.
 
Επίσης ο σχεδιασμός παροχής νέων υπηρεσιών στους πολίτες του Λασιθίου.  Δόθηκε  ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία της υπηρεσίας κατ’ οίκον νοσηλείας των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών με τη συνεργασία των Νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Νεάπολης.
 
Η έναρξη λειτουργίας της δομής προγραμματίζεται για το τέλος Ιουλίου μετά από την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού της. Η υπηρεσία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της 7ης ΥΠΕ και έρχεται σε συνέχεια της ήδη επιτυχούς λειτουργίας της στο Ηράκλειο, όσον αφορά την παροχή κατ’ οίκον νοσηλείας των ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών.
 
Τέλος η  Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ συναντήθηκε με το Σύλλογο Εργαζομένων  και με τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο».
 
Ενημερώθηκε για το Νοσοκομείο Νεαπόλεως και δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τη μεριά του συλλόγου και του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου.