Σύσταση επιτροπής για τη λειψυδρία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

10:16 π.μ. - Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
10:06 π.μ. - Τετ, 20/16/2018
Image: Σύσταση επιτροπής για τη λειψυδρία αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Συνεχίζεται η διεκδίκηση έργων

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ελήφθη κατά τη χθεσινή μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας μετέφερε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Νταραράς.
 
Η  απόφαση έχει ως εξής:
 
 
Λόγω της έντονης λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια, το Δημοτικό Συμβούλιο αντιλαμβανόμενο την ευθύνη του συνεδρίασε την 19/06/2018 και αποφάσισε τη διεκδίκηση της έναρξης και ολοκλήρωσης των κατωτέρω έργων, όπου υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες:
 
Α) Προσαγωγός διώρυγα Μύθων φράγματος Μπραμιανών.
 
Β) Φράγμα στον Άγιο Ιωάννη Ιεράπετρας
 
Γ) Διάφραγμα στο Μύρτο Ιεράπετρας
 
Επίσης διεκδικούμε την ολοκλήρωση της μελέτης των συμπληρωματικών έργων στο φράγμα των Μπραμιανών, από την Περιφέρεια Κρήτης.
 
Επίσης αποφασίζουμε να συσταθεί Επιτροπή ’’ Προτάσεων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ‘’, με μέλη από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο και τους Τ.Ο.Ε.Β του Δήμου, ώστε να γίνουν επισκέψεις σε αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες. Επιπλέον η Επιτροπή θα μπορεί να πραγματοποιεί συναντήσεις με τεχνοκράτες του αντικειμένου, για την κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης και διεκδίκησης για το Δήμο.
 
Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Νταραράς: