Σωματείο καφέ εστίασης Ιεράπετρας: ΦΠΑ - Ευγενική προειδοποίηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

12:35 μ.μ. - Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023
12:11 μ.μ. - Τρί, 21/35/2023
Image: Σωματείο καφέ εστίασης Ιεράπετρας: ΦΠΑ - Ευγενική προειδοποίηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

«Οποιαδήποτε αλλαγή στα σημερινά δεδομένα του ΦΠΑ είναι casus belli για τον κλάδο της εστίασης»

🔴Ευγενική προειδοποίηση ‼️

🆘 κ. Υπουργέ των Οικονομικών η εστίαση σας προειδοποιεί. Οποιαδήποτε αλλαγή στα σημερινά δεδομένα του ΦΠΑ είναι casus belli για τον κλάδο της εστίασης.

📍 Οι πειραματικές πρακτικές του παρελθόντος απέτυχαν παταγωδώς μην τολμήσετε να τις επαναφέρετε.

Ο κλάδος μας ταλαιπωρείται 4 συνεχόμενα χρόνια χωρίς ουσιαστική στήριξη από κανέναν. Η όποια βοήθεια λάβαμε ήταν δανεικά τα οποία ξεπληρώνουμε. Δεν υπάρχουν ανοχές για αυξήσεις. Ο κόσμος πεινάει και εσείς θέλετε να του στερήσετε την μοναδική του χαρά.

🙏 Η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας για να πάει στον αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ. Είναι είδος πρώτης ανάγκης και αφορά όλους.

⛔ Λέμε ΟΧΙ σε πρακτικές φτωχοποίησης της κοινωνίας μας.

Η εστίαση σας προειδοποιεί, μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε αλλαγή των σημερινών συντελεστών ΦΠΑ.

✊ Το τρικ της διάσπασης και της ήπιας μεταβολής του ΦΠΑ σε φάσεις δεν θα περάσει. Η εστίαση θα αντιδράσει!!!

👉 Η ακρίβεια μαστίζει την κοινωνία και τις επιχειρήσεις μας αυξάνοντας τη φορολογία των άμεσων και έμμεσων φόρων ταυτόχρονα θα οδηγήσετε χιλιάδες επιχειρήσεις σε αφανισμό.

📁 Ετοιμαστείτε για άνοδο των τιμών στην εστίαση. Η απορρόφηση όποιων αυξήσεων εξαντλήθηκε. Από 1/1/2024 η εστίαση για να επιβιώσει θα πρέπει να μετακυλήσει τις αυξήσεις από τους φόρους που τις επιβάλλατε στον καταναλωτή. Πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρχει μεσοσταθμικά μία άνοδο στις τιμές από 20% έως και 30% σε κάποιες περιπτώσεις.

⭕ Κ. Υπουργέ ο πολιτικός αιφνιδιασμός που δεχτήκαμε μπορεί να καταλήξει σε πολιτικό αφανισμό. Δείτε και πάλι το θέμα του ΦΠΑ καθώς και το θέμα της οριζόντιας φορολόγησης.

❌ Η αύξηση των φόρων δεν βοηθάει στην μείωση της φοροδιαφυγής. Για άλλη μία φορά επιβραβεύονται οι κλέφτες και την πληρώνουν οι νοικοκύρηδες.

#EstiasiGreece

#CoffeeFoodUnion

#Ierapetra

Manolis

Manolis Michelarakis

hxonews