Σχεδίαζαν να ρίξουν δυόμιση τόνους ακατάλληλα όστρακα για τα Κούλουμα

9:11 π.μ. - Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
09:02 π.μ. - Τρί, 21/11/2017
Image: Σχεδίαζαν να ρίξουν δυόμιση τόνους ακατάλληλα όστρακα για τα Κούλουμα

Κατασχέθηκαν τα αλλοιωμένα τρόφιμα - Οι οδηγοί των φορτηγών, ένας 49χρονος και ένας 20χρονος, συνελήφθησαν επί τόπου

Τελειωμό δεν έχει το παράνομο εμπόριο οστράκων ακατάλληλων για κατανάλωση στην περιοχή του Έβρου, παρά τις συνεχείς συλλήψεις από την Αστυνομία και το Λιμενικό. Ένα τεράστιο φορτίο σχεδόν δυόμισι τόνων κατασχέθηκε από συνοριοφύλακες.
 
Οι άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τα ξημερώματα της Παρασκευής δύο φορτηγά να κινούνται ύποπτα στην επαρχιακή οδό Αλεξανδρούπολης– Αρδανίου και τα ακινητοποίησαν για να τα ελέγξουν. Μέσα στα οχήματα, τα οποία ήταν ακατάλληλα για την μεταφορά οστράκων, βρήκαν 97 σάκους με αχιβάδες βάρους ενός τόνου και 873 κιλών και άλλους 19 σάκους με τελλίνες βάρους 446 κιλών, οι διαστάσεις των οποίων ήταν μικρότερες του επιτρεπόμενου.
 
Οι οδηγοί των φορτηγών, ένας 49χρονος και ένας 20χρονος, συνελήφθησαν επί τόπου. Ωστόσο, ο 56χρονος οδηγός ενός τρίτου φορτηγού που προπορευόταν, πιθανότατα φορτωμένο και αυτό με όστρακα, διέφυγε αρχικά και συνελήφθη αργότερα από λιμενικούς χωρίς να εντοπιστεί το όχημά του. Τα δυο φορτηγά κατασχέθηκαν, τα ακατάλληλα όστρακα θα καταστραφούν και οι τρεις οδηγοί παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για κατοχή και μεταφορά ακατάλληλων αλιευμάτων με σκοπό την πώληση.
 
Πηγή: protothema.gr