Σχολεία: Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή

2:03 μ.μ. - Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019
02:09 μ.μ. - Πέμ, 26/03/2019
Image: Σχολεία: Χωρίς μαθήματα την Παρασκευή

Ημέρα χωρίς μαθήματα αλλά με φουλ... αθλητισμό

Μια διαφορετική ημέρα θα είναι η αυριανή για τους μαθητές καθώς αν και θα πάνε στο σχολείο τους κανονικά, δεν θα παρακολουθήσουν μαθήματα.
 
Και αυτό γιατί η αυριανή μέρα έχει οριστεί ως 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και ως εκ τούτου, οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν, υλοποιώντας αθλητικές δράσεις εντός του σχολικού ωραρίου.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.
 
Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.
 
Με σύνθημα “Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου”, προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):
 
- Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες: βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά.,
 
- Ομαδικά-ατομικά αθλήματα: καλαθοσφαίριση 3x3, ποδόσφαιρο 5x5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).
 
Με απόφαση του συλλόγου Διδασκόντων, δύναται να αναπτυχθούν δράσεις σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα-αθλητικές ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι, εάν απαιτηθούν μετακινήσεις, πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις».
 
neakriti.gr