Σχολή Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας: Αναμενόμενες αντιδράσεις σε αναμενόμενες αποφάσεις

12:47 μ.μ. - Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019
12:08 μ.μ. - Κυρ, 11/47/2019
Image: Σχολή Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας: Αναμενόμενες αντιδράσεις σε αναμενόμενες αποφάσεις

Χ. Χατζημαρκάκη - Β. Μπινιχάκης- Α. Πετράς- Θ. Χηνόπουλος – Ε. Βλάσση σχολιάζουν στον Ηχώ 99,8 την απόφαση αναστολής του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα

Η αναστολή λειτουργίας του τμήματος Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας  του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο της αναστολής και άλλων τμημάτων όπως αυτό ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στην κοινωνία της Ιεράπετρας. Για το θέμα θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Κυριακή στις 19.00 σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον Ηχώ 99,8 τόσο η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης.




 
Για το ίδιο θέμα μίλησαν στον Ηχώ και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων
 
Ο κ. Αντώνης Πετράς τόνισε  ότι θέλουμε να μπούμε στο κάδρο της επιστημονικής κοινότητας και των σχολών πανεπιστημιακού επιπέδου, το δικαιούμαστε  αλλά μας το στερούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Θεωρώ ότι έχει κενά η αιτιολόγηση της αναστολής καθώς είχε γίνει μια έκθεση από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.  Επίσης ίσως θα έπρεπε να γίνει μια κοινή συνεδρίαση με τον Άγιο Νικόλαο όπου και εκεί τμήμα αναστέλλεται.


 
Ο κ. Θανάσης Χηνόπουλος είπε ότι ήταν μια θλιβερή είδηση για την Ιεράπετρα, η ανησυχία για το μέλλον της σχολής  ήταν κάτι που είχε επισημάνει ο Δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση μετά από επαφές που είχε. Σε κάθε περίπτωση  οι όποιες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις θα πρέπει να παρθούν στο δημοτικό συμβούλιο και όχι κάθε παράταξη να κινηθεί μεμονωμένα.  


 
Η κα Ελένη Βλάσση επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε στις απαιτήσεις μας. Και δεν θέλουμε μόνο ένα τμήμα. Θέλουμε σχολές στην Ιεράπετρα. Έχουμε  τα ίδια δικαιώματα με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η Ιεράπετρα κάθε φορά θα είναι στα αζήτητα; Εξ αρχής προβλημάτισε η στάση του Υπουργείου απέναντι στο τμήμα Φυσικοθεραπείας της Ιεράπετρας  όταν είχε τεθεί κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ιεράπετρας με αφορμή το Μουσικό Γυμνάσιο. Η Υποτίμηση του νομού Λασιθίου πρέπει να σταματήσει, ανέφερε και πρότεινε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα  επίσκεψη στο Υπουργείο.


 
Σχετικά με τις εξελίξεις μίλησε στον Ηχώ 99,8 και ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση δεν ήταν για τον ίδιο κεραυνός εν αιθρία καθώς το Υπουργείο έδειξε τις προθέσεις του για την παιδεία στο Λασίθι  ήδη με το πώς αντιμετώπισε το θέμα του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου που επίσης αναστάλθηκε η λειτουργία του.