Σχολή Φυσικοθεραπείας: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό - Να πάρει θέση εδώ και τώρα ο Πλακιωτάκης

8:33 π.μ. - Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Δευ, 11/33/2019
Image: Σχολή Φυσικοθεραπείας: Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό - Να πάρει θέση εδώ και τώρα ο Πλακιωτάκης

Τι αποφασίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας την Κυριακή

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου κατά την έκτακτη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Κυριακής. 

IMG-6752

IMG-6755

IMG-6758
 
Ο Δήμαρχος κ. Θ. Καλαντζάκης τόνισε ότι η Ιεράπετρα είναι έτοιμη να δεχτεί το τμήμα Φυσικοθεραπείας και η Υπουργός το γνώριζε αυτό καθώς της είχε μεταφερθεί σε συνάντηση που είχε γίνει για το Μουσικό Γυμνάσιο, η λειτουργία του οποίου επίσης έχει ανασταλεί με απόφαση του Υπουργείου. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες και θα πρέπει να πάρει θέση. Όπως και ο κυβερνητικός βουλευτής όπως και τα πολιτικά κόμματα. Πρότεινε να γίνει άμεσα μια συνάντηση στο Υπουργείο και τόνισε πως το θέμα πρέπει να φτάσει ακόμη ψηλότερα, στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

IMG-6759

IMG-6763

IMG-6764
 
Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι παραβρισκόμενοι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Αντώνης Πετράς, Αργύρης Πανταζής, Θανάσης Χηνόπουλος και η κα Ελένη Βλάσση οι οποίοι επίσης εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος. Τονίστηκε οτι η Ιεράπετρα και γενικότερα ο νομός Λασιθίου είναι αδικημένοι και μεταξύ των προτάσεων που ειπώθηκαν ήταν η έκδοση ψηφίσματος, η κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των 4 δήμων του νομού, η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή Δ.Σ. από το Λασίθι, η σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών και ώς έσχατη λύση ακόμη και η παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας , ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων κ.α. 

IMG-6768

IMG-6774

IMG-6787


Δείτε εδώ το Ρεπορταζ του hxonews.gr: