Συγγελάκης για τη φιέστα των Γερμανών ναζιστών - Απετράπει χάρη στις αντιδράσεις των Κρητικών

11:20 π.μ. - Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Τετ, 14/20/2021
Image: Συγγελάκης για τη φιέστα των Γερμανών ναζιστών - Απετράπει χάρη στις αντιδράσεις των Κρητικών

Ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με καταγωγή από τη Βιάννο στον Ηχώ 99,8

Ως άκρως προκλητική ενέργεια χαρακτηρίζει ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα κ. Αριστομένης Συγγελάκης με καταγωγή από την Βιάννο, την εκδήλωση που προγραμμάτιζε να διοργανώσει τον Μάιο στην Κρήτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών ακόμα και με πτώσεις αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε, με αφορμή την 80η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Συγγελάκης ανέφερε ότι στην συγκεκριμένη οργάνωση συμμετέχουν ακραία ναζιστικά στοιχεία από όλη την Ευρώπη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να υπάρχει εμπλοκή ακόμη και Ελλήνων. Κάποιοι , τόνισε ο κ. Συγγελάκης, μέσα από μια σειρά ενεργειών θέλουν να αμαυρώσουν την ιστορία της Μάχης της Κρήτης, να ελέγξουν την ιστορία μας. Εμείς όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τα δραματικά γεγονότα του Σεπτέμβρη του 1943 στη Βιάννο, τα Δυτικά χωριά της Ιεράπετρας και τις τραγωδίες που συνέβησαν στη χώρα μας όταν εκατοντάδες άμαχοι έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας , παιδιά έμειναν ορφανά, γυναίκες ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Η αντίσταση των Κρητικών ήταν ηρωική και τους έδωσαν ένα αλησμόνητο μάθημα. Η χώρα μας έμεινε πολλά χρόνια πίσω και 80 χρόνια μετά όχι μόνο δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, τώρα έχουμε και νέες προκλήσεις. Προκλήσεις που δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι δεν θα υπάρξουν ξανά. Για αυτό δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και ενωμένοι να διεκδικήσουμε όσα μας οφείλουν.

Στο ερώτημα εάν έχει δοθεί άδεια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ο κ. Συγγελάκης υποστήριξε ότι όπως φαίνεται μετά και από διάφορες επαφές που είχε και ο ίδιος δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη άδεια και αυτό είναι θετικό. Όμως δεν αρκεί αυτό. Σίγουρα υπήρξε ενημέρωση, υπήρξαν πληροφορίες που έφτασαν στους διοργανωτές. Δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες τέτοιες ενέργειες που αφορούν και τη μετακίνηση εκατοντάδων ανθρώπων από πολλές χώρες, στην Κρήτη και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Κάποιοι τα γνώριζαν αυτά και δεν έπραξαν το χρέος τους. Ίσως λοιπόν θα πρέπει να διερευνηθούν τα λάθη και οι παραλείψεις ανθρώπων και να πάρουμε τα σωστά μαθήματα από την ιστορία, τόνισε.