Συγκέντρωση συνταξιούχων σήμερα Τετάρτη στις 10 έξω από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

8:35 π.μ. - Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Τετ, 17/35/2021
Image: Συγκέντρωση συνταξιούχων σήμερα Τετάρτη στις 10 έξω από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Κάλεσμα από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου – Μαζικές παρεμβάσεις σε όλο το Λασίθι

Στη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι λόγω της πανδημίας αναφέρεται σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γ. Πάγκαλος από το σύλλογο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Λασιθίου. Όπως είπε υπάρχουν πολλά ερωτήματα για τον εμβολιασμό, εάν κρύβονται οικονομικά ή άλλα συμφέροντα πίσω από αυτά. Επίσης υπάρχει σε πολλούς το δίλημμα να κάνουν το εμβόλιο ή όχι, ποιες οι επιπτώσεις και όλο αυτό δημιουργεί ένα κλίμα ανασφάλειας. Από την άλλη λόγω της ανησυχίας για τον κορωνοϊό πολλοί νιώθουν μια αδιαθεσία , έναν πόνο και σκέφτονται αν θα πάνε στο νοσοκομείο γιατί φοβούνται μην κολλήσουν. Μεγάλη αγωνία και για το ενδεχόμενο να πάνε στην τράπεζα και να μην έχει μπει η σύνταξη στους λογαριασμούς. Η κατάσταση στην οικονομία είναι πολύ δύσκολη, παιδιά ακόμα και εγγόνια που έμειναν χωρίς δουλειά περιμένουν από τους συνταξιούχους να τους στηρίξουν. Για όλα αυτά υπάρχει ανασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Τετάρτη , με τήρηση μέτρων θα γίνουν μαζικές παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού και πιο συγκεκριμένα ,

-6:00 μμ, Κεντρική Πλατεία Αγ. Νικολάου

-10π.μ. στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

-6μμ στην Κεντρική Πλατεία της Σητείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση και το κάλεσμα του Συλλόγου

«Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας στην κρατική βία και καταστολή!

Απαντάμε στην κρατική βία, την καταστολή και την αστυνομοκρατία που επιβάλει η κυβέρνηση μέσω κορονοΐού, για να καταπατήσει κάθε μας δικαίωμα, για να φιμώσει τις φωνές μας ενώ ψηφίζει αντισυνταξιουχικούς- αντιλαϊκούς νόμου για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Στο όνομα της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των Σωματείων σε συντονισμό με τη δράση και των υπόλοιπων συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας, οι εκατοντάδες παρεμβάσεις των σωματείων είναι αυτά που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία, διεκδικώντας υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό.

Ένας χρόνος πανδημίας, ο κορονοΐός βράζει με θύματα τώρα τα παιδιά μας που για να εξασφαλίσουν το πετσοκομμένα μεροκάματο αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς μέτρα ουσιαστικής προστασίας στα Super Market, στα Ξενοδοχεία, στα νοσοκομεία, στα επισιτιστικά καταστήματα.

Οι συνταξιούχοι ανήκουμε στις ευάλωτες ομάδες, αυτή τη μέρα όμως δεν θα αφήσουμε μόνα τα παιδιά μας.

Θα είμαστε εκεί με όλα τα μέτρα προστασίας για να απαντήσουμε αγωνιστικά και μαζικά σα μια «γροθιά», εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, όλοι όσοι ζούμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα του πιο ταξικού ιού του καπιταλισμού και να απαιτήσουμε :

– Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες σε όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Λασιθίου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση.

– Διενέργεια διαγνωστικών τεστ, δημοσία, δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα με ευθύνη του ΕΟΔΥ και της εργοδοσίας στους μαζικούς χώρους δουλειάς (Super Market,σχολεία Ξενοδοχεία κ.α.).

– Ενίσχυση με προσωπικό των Κέντρων Υγείας για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους. Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που κρίνονται ασφαλή κι αποτελεσματικά.

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας χωρίς αποζημίωση.

– Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

– Στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων.

– Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

– Αποκατάσταση όλων των περικοπών των συντάξεων μας

– Απόδοση άμεσα όλων των εκκρεμών συντάξεων χωρίς προκαταβολές και προσωρινές συντάξεις.

– Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης (Υγεία-Πρόνοια-Συντάξεις). ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση, Κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Σύνταξης.

– Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοΐό».

Σύλλογος Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Ν. Λασιθίου