Συλλαλητήριο την Τρίτη από την Επιτροπή Ειρήνης για την παρουσία Πομπέο στα Χανιά

2:17 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
02:09 μ.μ. - Δευ, 28/17/2020
Image: Συλλαλητήριο την Τρίτη από την Επιτροπή Ειρήνης για την παρουσία Πομπέο στα Χανιά

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης:

ΕΞΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ!

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικούς κινήματος  των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς ενάντια στην παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Ελλάδα και  στην επίσκεψη του στα Χανιά.

hxonews

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας ή με την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, όπως προκλητικά επιχειρούν να παρουσιάσουν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Το πραγματικό περιεχόμενο της επίσκεψης σχετίζεται άμεσα με την επίσπευση των Ευρωατλαντικών διευθετήσεων στην περιοχή, μέρος των οποίων αποτελεί και η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Α. Μεσόγειο υπό ΝΑΤΟϊκή εποπτεία, γεγονός που θα έχει βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Η παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, τα σχέδια, τα παζάρια και οι συμφωνίες που προετοιμάζουν οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας έχουν στον πυρήνα τους τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων και γι’ αυτό οδηγούν ολοταχώς σε επώδυνους συμβιβασμούς, που με τη σειρά τους προετοιμάζουν τον επόμενο γύρο αμφισβητήσεων και συγκρούσεων. Τα “κοινά συμφέροντα Ελλάδας – ΗΠΑ” στην περιοχή δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ γίνεται σε μια περίοδο που οξύνονται οι  ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα και την εμπλοκή δεκάδων κρατών, υπάρχει τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Δεν είναι τυχαίο ότι από εδώ, από τη Σούδα –  ένα χρόνο μετά από την υπογραφή της κατάπτυστης συμφωνίας για την ενίσχυση και επέκταση των βάσεων – θέλει να στείλει μήνυμα ότι το μακρύ και δολοφονικό χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι εδώ, ενάντια στην ειρήνη, την ασφάλεια στους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού έχουν βαριές ευθύνες γι’ αυτήν την κατάσταση, εκθέτουν το λαό και τη νεολαία μας σε θανάσιμους κινδύνους. Η συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή, αλλά μετατρέπει τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο, σε μαγνήτη επιθέσεων, ενώ την ίδια στιγμή ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, βάζοντας στη μέγγενη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενισχύοντας τις θέσεις περί “αμφισβητούμενων υδάτων”, ανοίγοντας το δρόμο για τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο. Η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία αυξάνει συνεχώς τους κινδύνους. Τα δεσμά αυτά είναι επιλογή των οικονομικά ισχυρών της χώρας για τα δικά τους συμφέροντα που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτά του ελληνικού λαού.

Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον Χανιώτικο Λαό σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και δράση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις. Να δοθεί μαχητική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικούς κινήματος  των Χανίων και φοιτητικούς συλλόγους την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς. Να κλείσει η  βάση της Σούδας  και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικες βάσεις που μετατρέπουν τη χώρα μας σε μαγνήτη ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και εμπόλεμη ζώνη. Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, συνολικά του λαϊκού κινήματος για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για μη αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, εξασφάλιση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών ως αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας ελληνικής επικράτειας. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση  της ΝΔ και στα αστικά κόμματα που έχουν εναποθέσει την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και την ειρήνη στην περιοχή, στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.»