Συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης στην Ιεράπετρα

7:13 μ.μ. - Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020
07:06 μ.μ. - Σάβ, 27/13/2020
Image: Συλλήψεις για καλλιέργεια κάνναβης στην Ιεράπετρα

Χειροπέδες σε 2 άτομα από την αστυνομία - Βρέθηκαν ογδόντα ένα δενδρύλλια κάνναβης ύψους άνω των 2 μέτρων

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε πυκνή δασώδη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά ογδόντα ένα δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς, στο στάδιο της ανάπτυξηςύψους άνω των 2 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ένας ημεδαπός κατά το χρόνο που είχε μεταβεί με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο συγκεκριμένο χώρο για εργασίες.

Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς με ακόμα ένα ημεδαπό είχαν προβεί στην καλλιέργεια της εν λόγω φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης και σε μεταγενέστερο χρόνο ακολούθησε η σύλληψη του.

Διενεργήθηκαν έρευνες  στις οικίες των ανωτέρω και στο Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια των οποίων  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, φυσίγγια, 39,16 γραμμάρια τμημάτων δενδρυλλίων κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον κατασχέθηκαν καλλιεργητικά εργαλεία τα οποία βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.