Συλλήψεις για την επικίνδυνη φωτιά στους Μύθους - Κάηκαν 10 στρέμματα

11:57 π.μ. - Τρίτη, 27 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Τρί, 27/57/2021
Image: Συλλήψεις για την επικίνδυνη φωτιά στους Μύθους - Κάηκαν 10 στρέμματα

Ο διοικητής της Π. Υ. Ιεράπετρας Δημήτρης Καλιοντζής στον Ηχώ 99,8 - Με drown η επιτήρηση για πυρκαγιές στο νησί

Ως μια ιδιαίτερα επικίνδυνη φωτιά χαρακτήρισε το περιστατικό που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή μεταξύ Μύθων και Μαλλών, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Δημήτρης Καλιοντζής. Όπως είπε η φωτιά ξεκίνησε από ένα δύσβατο σημείο. Υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων από Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Σητεία, Βιάννο, καθώς επίσης από τον Δήμο Ιεράπετρας, την πολιτική προστασία και εθελοντικές ομάδες και ευτυχώς αποτράπηκαν τα χειρότερα. Κάηκαν περίπου 10 στρέμματα εκ των οποίων τα 6 δασική έκταση. Ο κ. Καλιοντζής κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί όταν ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο γιατί οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Η επικινδυνότητα τόσο στη χθεσινή φωτιά όσο και σε αυτή στο Στόμιο θα πρέπει να μας παραδειγματίσουν και να βοηθήσουμε όλοι ώστε να μην κινδυνεύσουν ιδιοκτησίες περιουσίες ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Πρόσθεσε ότι από 1η Μαϊου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος που σημαίνει ότι απαγορεύεται η καύση στην ύπαιθρο. Ως υπηρεσία από τις αρχές του επόμενου μήνα θα ενισχυθούν από έκτακτο προσωπικό με 24 περίπου άτομα ενώ θα ξεκινήσουν και περιπολίες. Σημαντικό ρόλο στην φετινή αντιπυρική περίοδο αναμένεται να παίξουν τα 4 drowns με τα οποία έχουν ενισχυθεί οι Π.Υ. του νησιού. Ήδη προσωπικό στην Π.Υ. Ιεράπετρας έχει εκπαιδευτεί πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Τέλος ανέφερε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν επιβληθεί 4 πρόστιμα σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Για τη φωτιά στο Στόμιο ήδη έχει συλληφθεί ένας άνδρας ενώ σε καλό δρόμο οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της φωτιάς στους Μύθους όπου και στην προκειμένη περίπτωση έχουν ήδη συλληφθεί δύο άτομα.