Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου:Να επανορθώσει άμεσα και δημοσίως όποιος διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για εκπαιδευτικούς

3:58 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024
03:06 μ.μ. - Δευ, 10/58/2024
Image: Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου:Να επανορθώσει άμεσα και δημοσίως όποιος διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για εκπαιδευτικούς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου :

O Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, μετά τα τελευταία περιστατικά, τα οποία ταλάνισαν και αναστάτωσαν την οικογένεια του Μουσικού μας Σχολείου και την τοπική κοινότητα, δηλώνει ότι δεν επιτρέπει την εκμετάλλευσή της ως αρένα μικροπολιτικής από κανένα πρόσωπο, φορέα, χώρο ή παράταξη.

Ξεκινώντας από μη διασταυρωμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άνθρωποι που δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διαχειριστούν το θέμα σωστά, αφήνουν να διασπείρονται διαστρεβλωμένες φήμες, έξω από την εκπαιδευτική οικογένεια του σχολείου μας. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένα «ντόμινο» αναμετάδοσης μη επιβεβαιωμένων και ψευδών πληροφοριών εις βάρος εκπαιδευτικού, εις βάρος του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών και εντέλει εις βάρος όλης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Συκοφαντικές ανακοινώσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από πρόσωπα με συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό, αναστάτωση του Συλλόγου Γονέων από μεμονωμένα άτομα που διασπείρουν ανακρίβειες, δημοσίευση του ονόματος του σχολείου μας από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, καθώς και η διασπορά ψευδών ειδήσεων, αναστάτωσαν την εκπαιδευτική κοινότητα και έδωσαν τροφή για να στηθεί ένα παιχνίδι επάνω στις πλάτες των εκπαιδευτικών του σχολείου και μάλιστα εν μέσω εγγραφών για την νέα σχολική χρονιά.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση και δημόσια στήριξη του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη προς το Σχολείο και τους Εκπαιδευτικούς μας.

Το Μουσικό Σχολείο Λασιθίου 4 χρόνια τώρα έχει καταφέρει να λειτουργεί άριστα, να προάγει την παιδεία και τον πολιτισμό, παρόλο που αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως το κτιριακό και ελλείψεις μονίμων καθηγητών. Το σχολείο στέκεται όλα αυτά τα χρόνια πάνω στις πλάτες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης με το εκπαιδευτικό τους έργο, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με την έως τώρα στήριξη και συνεργασία του, καθώς και στους μαθητές του, που ανταπεξέρχονται επάξια σε κάθε πρόκληση και συνεχίζουν να είναι δημιουργικοί!

Είμαστε περήφανοι για αυτό, και η ενθαρρυντική ανταπόκριση της κοινωνίας προς εμάς μάς δίνει δύναμη να συνεχίζουμε, να βελτιώνουμε τις συνθήκες όσο μπορούμε και να ανταποκρινόμαστε στον δύσκολο και πολυποίκιλο ρόλο μας. Είμαστε και θα είμαστε σε θέση άριστης συνεργασίας και επικοινωνίας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ανοιχτοί σε όλη την κοινωνία με διάθεση συνεργασίας για όποιον ενδιαφέρεται να στηρίξει ουσιαστικά και έμπρακτα την εκπαιδευτική διαδικασία και το σχολείο.

Απαιτούμε από όποιον διασπείρει μη διασταυρωμένες συκοφαντικές φήμες εις βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, δυσφημεί την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και εκθέτει εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα σχολεία με ψευδείς ειδήσεις στη δημοσιότητα, να βρει τον τρόπο να επανορθώσει ΑΜΕΣΑ και ΔΗΜΟΣΙΩΣ!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου.