Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Μαρία Λιουδάκη" | Καταδικάζουμε την επίθεση γονέα σε βάρος εκπαιδευτικού

8:29 π.μ. - Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
08:09 π.μ. - Παρ, 24/29/2021
Image: Σύλλογος Εκπαιδευτικών "Μαρία Λιουδάκη" | Καταδικάζουμε την επίθεση γονέα σε βάρος εκπαιδευτικού

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας "Μαρία Λιουδάκη"

Τα περιστατικά προπηλακισμών εκπαιδευτικών, που έφτασαν μέχρι να δεχθούν μηνύσεις και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τα θεσπισμένα από την πολιτεία μέτρα προστασίας ενάντια στη διάδοση της πανδημίας, είναι δείγμα μιας κοινωνίας βυθισμένης στον φανατισμό. Ευτυχώς είναι λιγοστές και θλιβερές οι εξαιρέσεις των γονέων που θεωρούν ηρωική πράξη να εκτονώσουν την όποια αγανάκτησή τους, επιτιθέμενοι στους συνήθεις σάκους του μποξ, που φταίνε για τα πάντα: τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικοί της χώρας μας, έχουν δείξει υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και λειτουργούν τα σχολεία σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Αποτελεί, πραγματικά, ντροπή να απειλούνται και να υβρίζονται επειδή απλά κάνουν τη δουλειά τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αήθη φραστική επίθεση, τον προπηλακισμό και τις απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητα από γονέα κατά του Προϊσταμένου του Δημοτικού Σχολείου Καλαμαύκας.

Ο εκπαιδευτικός έκανε το «έγκλημα», να εφαρμόσει πιστά το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και να απαγορεύσει την είσοδο στο σχολείο σε μαθητή που δεν φορούσε μάσκα και δεν είχε υποβληθεί στον απαιτούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test). Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την πλήρη και ολόθερμη συμπαράστασή του στον εκπαιδευτικό που εκτελώντας άψογα το εκπαιδευτικό του λειτούργημα αντιμετώπισε την επίθεση με νηφαλιότητα και σύνεση προστατεύοντας τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες αλλά και τον εαυτό του από τα χειρότερα.

Καλούμε τους γονείς να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Να μη διστάζουν να επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς και να συζητάνε μαζί οτιδήποτε σχετικό με τη φοίτηση των παιδιών τους. Με καλή διάθεση και ειλικρινή διάλογο μπορούν να λυθούν παρεξηγήσεις και προβλήματα.

Καλούμε τη Δ.Ο.Ε., άμεσα, να στηρίξει ηθικά και νομικά τους εκτεθειμένους σε επιθέσεις εκπαιδευτικούς και να αναλάβει πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της νομιμότητας, για την αποκατάσταση του κύρους και της ηθικής βλάβης την οποία εκείνοι υπέστησαν.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να πάψει να είναι απαθής θεατής και να προστατέψει έμπρακτα και αποτελεσματικά τους εκπαιδευτικούς λαμβάνοντας μέτρα ουσίας. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αφεθούν ήσυχοι και απερίσπαστοι να επιτελέσουν το έργο τους.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος 

Γιάννης Πασπαράκης 

Η Γενική Γραμματέας

Σταυρούλα Δατσέρη