Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων: Να δοθούν άμεσα όλα τα πραγματικά κενά

9:33 π.μ. - Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021
09:09 π.μ. - Δευ, 06/33/2021
Image: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Σητείας ο Μύσων: Να δοθούν άμεσα όλα τα πραγματικά κενά

Τα σχολεία δεν λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς. Δεν θα πληρώσουν οι μαθητές μας την ανεπάρκεια του υπουργείου

Η κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού και αποδιοργάνωσης δείχνουν να βρίσκονται σε πανικό. Αφού αποδείχτηκε Βατερλώ η απόφαση να βγάλει τους αιρετούς από τα ΠΥΣΠΕ και να διορίσει δικά της μέλη ( είχε να γίνει από την χούντα), το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, των εκλογών παρωδία, του αποκλεισμού 10.000 εκπαιδευτικών από τους πίνακες, κλπ καλείται να προβεί σε υπηρεσιακές μεταβολές μέσα στο καλοκαίρι χωρίς καμία προετοιμασία.

Μετά τους διορισμούς εκπαιδευτικών και με τη χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω κορονοιου και πυρκαγιών καλεί τους εκπαιδευτικούς μέχρι τις 16/8 να παρουσιαστούν στις διευθύνσεις εκπαίδευσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τους κρατά όμηρους μέχρι τις 23/8 να πληρώνουν ξενοδοχεία για να διαμένουν και χωρίς να τους τοποθετεί. Στο Νομό Λασιθίου που έχει 3 αστικά κέντα πρακτικά αυτό σημαίνει ακριβή διαμονή σε ξενοδοχεία της πρωτεύουσας τους Άγιου Νικόλαου και εγκλωβισμό για πολλές μέρες. Αντί να δεχτεί τη θέση της ΔΟΕ για ηλεκτρονική ανάληψη και εξ αποστάσεως διαδικασίας επιμένει να ταλαιπωρεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Ακολουθεί το μπάχαλο στις τοποθετήσεις νεοδιόριστων αφού εκδίδει εγκύκλιο σειράς τοποθετήσεων η οποία προβλέπει ότι προκρίνονται οι νεοδιόριστοι από τους αποσπασμένους αφού όλες οι Διευθύνσεις είχαν προχωρήσει τις διαδικασίες. Συλλέγει κενά με κλειστά σχολεία και με ΠΥΣΠΕ τα οποία απαρτίζουν μέλη που δε γνωρίζουν τις διαδικασίες. Το αποτέλεσμα είναι με κυβερνητικές εντολές να δίνονται κουτσουρεμένα κενά αφού δεν περιλαμβάνονται ώρες ολοήμερου και να μην καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ειδυλλιακή εικόνα και να «πείσει» ότι όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία, εξαφανίζει τα κενά, ενάντια στις θέσεις της ΔΟΕ και των Ολομελειών των αιρετών, έτσι το Υπουργείο Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν δίνουν τα πραγματικά κενά σε αναπληρωτές και στο υπουργείο. Μετά τον κόφτη στις παράλληλες που δεν εφαρμόστηκε έπειτα από τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας έρχεται ο κόφτης των πραγματικών αναγκών των σχολικών μονάδων.

Η απουσία των αιρετών από το ΠΥΣΠΕ, έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων, ερωτημάτων, αμφιβολιών και αντιδράσεων από τη μεριά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ζητούμε

Να γίνουν δεκτές οι βελτιώσεις θέσεων εκπαιδευτικών αφού δεν δόθηκαν όλα τα κενά στην Ά Φάση

Να ζητηθούν τα πραγματικά κενά με τις πραγματικές ανάγκες σχολείων και όχι με την πρωινή ζώνη μόνο

Να γίνουν προσλήψεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία δεν λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς. Δεν θα πληρώσουν οι μαθητές μας την ανεπάρκεια του υπουργείου

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Αλεξάκης Αλέξανδρος 

 Η Γεν. Γραμματέας

Σαντιμπαντάκη Ελένη