Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Επικίνδυνη, προσβλητική και απαξιωτική η εντολή μετακίνησης αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:03 μ.μ. - Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021
10:06 μ.μ. - Τετ, 30/03/2021
Image:   Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας: Επικίνδυνη, προσβλητική και απαξιωτική η εντολή μετακίνησης αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Πάντα υποστηρίζαμε ότι η ενιαία διοίκηση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Λασιθίου, που εδράζει μόνιμα σε ένα μόνο νοσοκομείο, δηλαδή αυτό του Αγίου Νικολάου, δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό και να δίνει λύσεις για όλο τον λαό του Νομού.

Αυτό αποδεικνύεται για πολλοστή φορά με την απόφαση μετακίνησης Αναισθησιολόγου από τον Νοσοκομείο Ιεράπετρας προς τον Άγιο Νικόλαο. Και αυτή τη φορά, η απόφαση αυτή έρχεται να δώσει χαριστική βολή γιατί οι ιθύνοντες αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν την κρισιμότητα της απόφασης τους. Κύριοι που παίρνετε αυτές τις αποφάσεις, τα καθήκοντα των Αναισθησιολόγων της Ιεράπετρας δεν είναι μόνο η χορήγηση Αναισθησίας.

Είναι περισσότερο στην πόρτα του Νοσοκομείου για να σώζουν ζωές, είναι πάνω από κάθε ασθενή που απειλείται η ζωή του, είναι στο ασθενοφόρο για τα βαριά περιστατικά, είναι οι άνθρωποι που πρέπει να ανταποκρίνονται σε δευτερόλεπτα γιατί η πάθηση για την οποία καλούνται δεν σηκώνει καθυστερήσεις, είναι οι περισσότερο κουρασμένοι και κάθε πρωί παρά τις ολονύχτιες περιπέτειες τους, τους θέλουμε νηφάλιους στο χειρουργείο.

Είναι πολλές οι μαρτυρίες της αυτοθυσίας τους, και αντί να λάβετε μέτρα ανακούφισης και να τους τιμήσετε όπως τους αξίζει, τους τιμωρείτε. Μαζί όμως τιμωρείτε τον λαό της Νοτιοανατολικής Κρήτης με επιχειρήματα που εσείς κατασκευάζετε χωρίς να ακροάζεστε τη δική μας αγωνία. Δεν θα μπούμε στην αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Εξ άλλου δεν μας δίνετε καμία ευκαιρία να σας τα παρουσιάσουμε.

Αποφασίζετε και δίνετε «εντολές». Εμείς έχουμε την υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, είμαστε υποχρεωμένοι να συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις του κόσμου για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και επίσης είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε εκτός από την ανάκληση της απόφασης σας, άμεσο διορισμό ή μετακίνηση Καρδιολόγων, Ακτινολόγων, Παθολόγων και Αναισθησιολόγων για να στελεχώσουν το Νοσοκομείο μας. Για το δίκαιο των αιτημάτων μας, σας ζητούμε να ρίξετε μια ματιά στη γεωμορφολογία και την πληθυσμιακή κατανομή του Νομού. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι για την άδικη απώλεια ζωής, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να είσαστε ενώπιον κάθε ευθύνης.