Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την απώλεια του Φοίβου Ιωαννίδη

10:03 π.μ. - Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024
10:05 π.μ. - Παρ, 10/03/2024
Image: Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την απώλεια του Φοίβου Ιωαννίδη

Δείτε αναλυτικά

Ήταν πάλι Πέμπτη 11 Μαΐου, πριν από 80 ακριβώς χρόνια, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, συνιδρυτής της πρώτης αντιστασιακής οργάνωσης εκτελέστηκε από τους Γερμανούς.

Σήμερα, ο γιος του, ο Σητειακός Φοίβος Ιωαννίδης, μία εμβληματική προσωπικότητα, επιστρέφει στον τόπο του για πάντα και όλοι εμείς τον αποχαιρετούμε με υπερηφάνεια και θλίψη.

Ταυτισμένος με τη σύγχρονη πολιτική μας ιστορία, έγκριτος νομικός και δραστήριος πολιτικός ήταν πάνω από όλα ενεργός πολίτης: ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα – για τον οποίο, μάλιστα, συνελήφθη και φυλακίστηκε - με πλούσια συνδικαλιστική και κοινωνική δράση και αξιόλογος πολιτικός και υπουργός.

Στην πορεία της ζωής του ήταν απέναντι σε κάθε είδους δυνάστη, σε καθέναν ο οποίος επιχείρησε να καταλύσει την Δημοκρατία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Η στάση του, ένας διαρκής αγώνας υπέρ της Δημοκρατίας, υπενθύμιζε αυτό που όλοι οφείλουμε να θυμόμαστε: Η στήριξη της Δημοκρατίας είναι στάση ζωής.

Έχοντας κληρονομήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά των συντοπιτισσών/συντοπιτών μας, ο υπερήφανος Φοίβος Ιωαννίδης κατάφερε να αντιμετωπίσει τη μία μετά την άλλη τις δύσκολες καταστάσεις που έζησε και να διαπρέψει με το ήθος και την αξιοπρέπειά του στο χώρο της πολιτικής. Με αφοσίωση και ακεραιότητα διαμόρφωσε πολιτικές που έδωσαν σημαντική κατεύθυνση στην πορεία της χώρας μας. Η απώλειά του είναι μεγάλη, αλλά η κληρονομιά του θα συνεχίσει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί.

Εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια και τη βαθύτατη συμπάθειά μου στα δύο του παιδιά, Γιάννη και Μυρτώ για αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνουν, είμαι σίγουρος ότι αισθάνονται υπερηφάνεια για το σημαντικό αποτύπωμα του πατέρα τους στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Η σκέψη μου είναι μαζί σας. Σας εύχομαι να έχετε δύναμη.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ