Συναγερμός στο Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας

11:19 π.μ. - Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Τετ, 25/19/2020
Image: Συναγερμός στο Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας

Από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας το όχημα - Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από τηλεδιάσκεψη της Μέρκελ με πρωθυπουργούς κρατιδίων για την πανδημία - Πιθανόν πολιτικά τα κίνητρα

Ένα αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη της Καγκελαρίας στο Βερολίνο, ανέφερε το Reuters, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Οι αναφορές για το περιστατικό έρχονται καθώς η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να πραγματοποιήσει μια τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της χώρας για να συζητήσουν τα βήματα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Δείτε βίντεο από τις έρευνες της αστυνομίας στο σημείο

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για θύματα. Επιπλέον δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν το όχημα έπεσε εσκεμμένα πάνω στην πύλη ή αν πρόκειται για ατύχημα, ενώ ο οδηγός έχει συλληφθεί κι ανακρίνεται. 

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως το όχημα, μάρκας Volkswagen, έχει γραμμένα συνθήματα στις πόρτες του, του τύπου «Γαμ... δολοφόνοι παιδιών και ηλικιωμένων» και «Σταματήστε την πολιτική της παγκοσμιοποίησης», γεγονός που ενισχύει την άποψη πως το συμβάν είχε πολιτικά κίνητρα. Δεν υπάρχουν σημαντικές ζημιές στην πύλη ή στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε πινακίδες κυκλοφορίας από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και απομακρύνθηκε από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία.

hxonews
hxonews
hxonews

Σημειώνεται πως η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού το τελευταίο διάστημα, καθώς ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν πολίτες στο Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιέννη. Την Τρίτη, η ελβετική αστυνομία συνέλαβε μια 28χρονη τζιχαντίστρια, η οποία τραυμάτισε δυο άλλες γυναίκες σε πολυκατάστημα στο Λουγκάνο.  

protothema.gr