Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

11:54 π.μ. - Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Πέμ, 03/54/2020
Image: Συνάντηση Θραψανιώτη με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας

Η ενίσχυση των παραγωγών λόγω covid στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Βουλευτή Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλη Θραψανιώτη συναντήθηκε το Δ.Σ. του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κατά τη διάρκεια της οποία τέθηκαν αρκετά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς. Ο κ. Βουλευτής μίλησε στον Ηχώ 99,8 με αφορμή τη συνάντηση λέγοντας ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της οικονομίας, της υγείας, της παραγωγής. Ειδικότερα τώρα ως προς τον πρωτογενή τομέα προ κορωνοϊού ο ελαιοπαραγωγός υπέστη μεγάλη ζημιά λόγω του δάκου. Στην πορεία ήρθε ο κορωνοϊός και το lockdown να δώσει ένα χτύπημα στους παραγωγούς κηπευτικών που είδαν τα προϊόντα τους να μένουν αδιάθετα. Τα στοιχεία με τη ζημιά των παραγωγών συμπεριλήφθηκαν σε ερωτήσεις έχουν κατατεθεί στη Βουλή. Τα θέματα αυτά τέθηκαν στη συνάντηση με τον σύλλογο με έμφαση στην αναγκαιότητα να ενισχυθούν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους και στις ανάγκες της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Ο κ. Βουλευτής αφού αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι διαφωνούν με την τακτική του, βλέποντας και κάνοντας, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέλει να δει ποιες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν για να μπορέσει να τις ενισχύσει μετά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα ή που έχουν χρεωθεί δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν, άρα θα κλείσουν. Η Ν.Δ. υποδηλώνει ότι θα ενισχύσει αυτές που θα μπορέσουν να επιβιώσουν , αυτές δηλαδή που είναι υγιείς επιχειρήσεις οι οποίες έτσι και αλλιώς θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι και αυτές δεν θα χρειαστούν ενίσχυση. Εμείς λέμε να στηριχτούν οι επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να καλλιεργούν, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βουλευτής

Ο κ. Θραψανιώτης τέλος αναφέρθηκε και στα εσωτερικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ και την αναβολή του συνεδρίου αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.