Συνάντηση Θραψανιώτη με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

9:10 π.μ. - Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022
09:09 π.μ. - Παρ, 23/10/2022
Image: Συνάντηση Θραψανιώτη με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου

Διαβάστε το δελτίο τύπου

Με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Γ. Καρτσάκη συναντήθηκε την Πέμπτη 22/09/2022 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο συνεργάτης του Βουλευτή κ. Β. Πυρομάλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αλληλοενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί, ιδιαίτερα μετά και την απόφαση του Αρχηγείου να μην ενισχυθεί με έκτακτο προσωπικό ο Νομός. Αυτή η απόφαση πάρθηκε παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τα κενά, την υποστελέχωση και τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στο Λασίθι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση τους "Δυστυχώς οι υπεύθυνοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τις πραγματικές ανάγκες...τον καθημερινό κόπο...και τις συνθήκες διαβίωσης στην επαρχία".

Σύμφωνα με την ενημέρωση οι οργανικές θέσεις του νομού είναι 336 με καλυμμένες τις 276. Επίσης έπονται 7 αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης έως το τέλος του έτους.

Ως αρνητικό γεγονός επισημάνθηκε για τον νομό, η μη λειτουργίας της Τουριστικής Αστυνομίας, λόγω έλλειψης προσωπικού. Τελευταίος χρόνος που λειτούργησε ήταν το 2019. Η λειτουργία της Τουριστικής Αστυνομίας κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη, σε ένα νομό που αποτέλεσε και αποτελεί τουριστικό προορισμό υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα είναι πύλη Σέγκεν και ο έλεγχος εισόδου απαραίτητος.

Τονίστηκε επίσης η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αστυνομικοί λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά "ότι αρκετοί δεν τα βγάζουν πέρα", όπως και πολλοί συμπολίτες μας.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι κατανοεί τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενοι, όταν μάλιστα είναι επιφορτισμένοι με την προστασία του πολίτη.

Επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να εισάγονται μέσω πανελληνίων εξετάσεων για να αποκτούν την κατάλληλη εκπαίδευση, εξέφρασε την αντίθεση του στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και κατέκρινε τον τρόπο πρόσληψης εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

Συμφώνησε και στηρίζει το αίτημα να ενταχθεί ο νομός Λασιθίου στις δυσπρόσιτες περιοχές ώστε να υπάρχουν κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Ευχαρίστησε τέλος τον πρόεδρο κ. Καρτσάκη για την συνάντηση και συμφώνησαν να είναι σε επικοινωνία ώστε να υπάρχει αλληλοενημέρωση.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ