Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας.

3:30 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023
03:07 μ.μ. - Δευ, 03/30/2023
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας.

Μετεξελίσσουμε τον Δήμο της Ιεράπετρας σε έναν Δήμο φιλικό και προσβάσιμο για άτομα ΑμεΑ

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Γονέων και Φίλων Ιεράπετρας, κ. Κατερίνα Σουργιαδάκη και με τα μέλη του Συμβουλίου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι κτιριακές υποδομές του Συλλόγου και οι ανάγκες που έχει, το νεοανεγερθέν κτίριο του ΚΔΑΠ ΜΕΑ, οι ράμπες ΑμεΑ, τα seatracs στις παραλίες του Δήμου της Ιεράπετρας, η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα νέα έργα κ.α. 

 Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, στη συνέχεια, δήλωσε τα εξής: «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε υψηλά στην ατζέντα του σχεδιασμού μας και συνεχίζουμε να μετεξελίσσουμε τον Δήμο της Ιεράπετρας σε ένα φιλικό και προσβάσιμο Δήμο για κατοίκους και επισκέπτες ΑμεΑ. Έτσι, πέρα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων στον Δήμο μας με υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα, την εγκατάσταση υποδομών για  ΑμεΑ στα σχολικά κτίρια, τις σημάνσεις, τις ράμπες πρόσβασης, την κατασκευή και τον εξοπλισμό νέου κτιρίου που θα στεγάσει το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, την τοποθέτηση ξύλινων διαδρόμων σε παραλίες της Ιεράπετρας, τη δημιουργία Ηλεκτρονικού Χάρτη Προσβασιμότητας για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στους συμπολίτες μας με αναπηρία κ.α. ως Δημοτική Αρχή έχουμε αξιοποιήσει και σχετικά προγράμματα του ΟΑΕΔ και έχουμε προσλάβει άτομα ΑμεΑ, ενώ πετύχαμε  και τη μονιμοποίηση τριών υπαλλήλων ΑμεΑ.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο, κα Κατερίνα Σουργιαδάκη και τα μέλη του συλλόγου των ατόμων με αναπηρία Ιεράπετρας για την κοινωνική συνεισφορά τους και το πολύ σημαντικό έργο τους. Καταγράψαμε τις ανάγκες και τις προτάσεις τους  και σε συνεργασία με το σύλλογο προχωράμε σε επιπλέον πρωτοβουλίες, δράσεις και σε ουσιαστικές λύσεις».