Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Διευθυντή Β'βάθμιας Εκπαίδευσης

9:38 π.μ. - Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τρί, 13/38/2024
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Διευθυντή Β'βάθμιας Εκπαίδευσης

Έγινε μια χρήσιμη συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ιεράπετρας

Με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου κ. Αθανάσιο Κατσαγκόλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης. Έγινε μια χρήσιμη συζήτηση γύρω από τα θέματα που απασχολούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Ιεράπετρας με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της στέγασης του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου.

Επίσης ο κ. Κατσαγκόλης ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο για τα νεοϊδρυθέντα Πειραματικά σχολεία που θα λειτουργήσουν στην Ιεράπετρα τη σχολική περίοδο 2024 – 2025. Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως Πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν το 3ο Γυμνάσιο και το 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας. Επιπλέον ο κ. Κατσαγκόλης ενημέρωσε ότι έχει γίνει πρόταση για ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) στον Δήμο Ιεράπετρας, μια σχολική δομή που έχει ανάγκη η περιοχή και το Λασίθι και θα βοηθήσει ευάλωτες κοινωνικές ομάδες καθώς απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ακόμη υπάρχει πρόταση για ίδρυση και λειτουργία από το σχολικό έτος 2024-25 του Τομέα Υγείας πρόνοιας και ευεξίας και του Τομέα Μηχανολογίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας.

hxonews

Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Διευθυντή Β΄βάθμιας εκπαίδευσης του Νομού για τη συνάντηση και εξέφρασε τη θέληση του να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια στήριξης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου.