Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον δρ Αλέξιο Τζομπανάκη Αρχιτέκτονα – Μηχανικό με θέμα τη μελέτη της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Αρχαιολογικής Συλλογής

5:09 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023
05:06 μ.μ. - Πέμ, 22/09/2023
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον δρ Αλέξιο Τζομπανάκη Αρχιτέκτονα – Μηχανικό με θέμα τη μελέτη της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Αρχαιολογικής Συλλογής

Στόχος η διεκδίκηση χρηματοδότησης.

Με τον κ. Αλέξιο Τζομπανάκη Αρχιτέκτονα – Μηχανικό, Διδάκτορα Πρώτης Σχολής Αρχιτεκτονικής «L. Q Uaroni » του Πανεπιστημίου «Sapienza » Ρώμης, Αναπληρωτή Καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης συναντήθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Λασιθίου, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και των Συνεργατών του, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη και κ. Γεώργιου Κοϊνά, της Ειδικής Γραμματέας του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου, της Διευθύντριας Τ/Υ κας Φανής Γιαννάκη-Πολίτη και του Αρχιτέκτονα, κ. Γεώργιου Προϊστάκη, προκειμένου να συζητήσουν για την εκπόνηση μελέτης αναφορικά με την ανέγερση νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας στο δημοτικό ακίνητο επί των οδών Κύπρου, Μίνωος και Μάνου Κατράκη. Στη συνέχεια, μετά το πέρας της συζήτησης μετέβηκαν και στο εν λόγω οικόπεδο για επιτόπια αυτοψία του χώρου.

Όπως τόνισε ο κος Καλαντζάκης: «Ύστερα από την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο ανέγερσης κτιρίου για τη στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής της Ιεράπετρας, ξεκινήσαμε ήδη τις επαφές με ειδικούς επί του θέματος, όπως είναι ο δρ. Τζομπανάκης Αλέξιος, προκειμένου να δούμε τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία η οποία απαιτείται για την υλοποίηση της ληφθείσας απόφασης. Ενημερώσαμε τον κ. Τζομπανάκη για την πρόθεσή μας να κατασκευάσουμε ένα νέο κτίριο το οποίο θα φιλοξενεί τον πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων του Δήμου μας και μας ενημέρωσε σχετικά με τις συνιστώσες τις οποίες θα πρέπει να καλύπτει η μελέτη που θα εκπονηθεί.

Στόχος μας είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση τόσο για τη σύνταξη σχετικής μελέτης όσο και για την ανέγερση του κτιρίου και είμαι σίγουρος ότι θα το επιτύχουμε. Θα συνεχίσουμε τις επαφές με τον κ. Τζομπανάκη, τον οποίο κι ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για το συγκεκριμένο έργο, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ως Δημοτική Αρχή θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του κοινού με χιλιάδες συμπολίτες μας οράματος».