Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον κ. Ν. Ξυλούρη και τον κ. Μ. Κριτσωτάκη

7:18 π.μ. - Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021
07:03 π.μ. - Δευ, 01/18/2021
Image: Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον κ. Ν. Ξυλούρη και τον κ. Μ. Κριτσωτάκη

Θέματα συζήτησης το Περιβάλλον και η Υδροοικονομία στον Δήμο Ιεράπετρας

Εποικοδομητική συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα Περιβάλλοντος, κ. Νικόλαο Ξυλούρη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου, κας Θεοδώρας Χριστοδούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν έργα και δράσεις που υλοποιούνται στους τομείς της ύδρευσης, της άρδευσης και της αποχέτευσης, η μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Κοινότητα Καβουσίου (ΒΟΑΚ), το διαχειριστικό σχέδιο στη νήσο Χρυσή, το αλιευτικό καταφύγιο του Μακρύ Γιαλού, τα πλαστικά θερμοκηπίων, ζητήματα που αφορούν την ανακύκλωση αλλά και χρηματοδοτήσεις που η Δημοτική Αρχή διεκδικεί για την υλοποίηση έργων που έχει προγραμματίσει.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η διαχρονικά άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την προώθηση έργων για τον Δήμο της Ιεράπετρας επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και στη δεδομένη συνάντηση και σύντομα θα συναντηθούμε εκ νέου για να συζητήσουμε τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τον τόπο μας.

Μια σειρά από μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούνται ή που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στον Δήμο μας, όπως είναι το εργοστάσιο κομποστοποίησης, ο αγωγός ύδρευσης, το φράγμα στον Άγιο Ιωάννη, ο Βιολογικός του Μακρύ Γιαλού, η Τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων κ.α. τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης και αποδεικνύουν την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει ο Δήμος της Ιεράπετρας όσον αφορά το περιβάλλον και την ορθή διαχείριση των πόρων.

Ευχαριστώ τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα Περιβάλλοντος, κ. Νικόλαο Ξυλούρη και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη για τη συνεργασία και τη στήριξή τους σε έργα και μελέτες του Δήμου Ιεράπετρας»