Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ για το τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα

2:10 μ.μ. - Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
02:04 μ.μ. - Τρί, 20/10/2021
Image: Συνάντηση Δημάρχου με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ για το τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα

Σε συνέχεια των επαφών και των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα, ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νικόλαο Κατσαράκη

Ο κ. Κατσαράκης εξήγησε στο Δήμαρχο τα νέα δεδομένα που ισχύουν έπειτα από την απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) που ζητάει από το Πανεπιστήμιο να επαναϋποβάλει  φακέλους και μάλιστα με τεράστιες απαιτήσεις σε χρόνο και προσωπικό. Ο Πρύτανης διαβεβαίωσε ότι ο φάκελος για το τμήμα Φυσικοθεραπείας θα είναι παρ’ όλα αυτά έτοιμος σύντομα ώστε να περάσει από τη ΜΟΔΙΠ (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) και να κατατεθεί στην ΕΘΑΑΕ.

Ο κ. Καλαντζάκης μετά το πέρας της συνάντησης υπογράμμισε:

«Παρ’ όλη την τεράστια προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει από την προηγούμενη δημοτική περίοδο με αλλεπάλληλες συναντήσεις στα υπουργεία, ώστε παρά την αλλαγή τριών υπουργών παιδείας, να καταφέρουμε να πετύχουμε την ίδρυση ενός πανεπιστημιακού τμήματος στην Ιεράπετρα, δυστυχώς βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές.

Νέα δεδομένα και νέες απαιτήσεις προστίθενται συνεχώς από την Κυβέρνηση και η Ιεράπετρα συνεχίζει να παραμένει εκτός μηχανογραφικού δελτίου. 

Συμφωνήσαμε με τον Πρύτανη σε έναν συντονισμό δράσεων και κινήσεων, ώστε να πετύχουμε από κοινού τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα.

Επιπλέον, ζήτησα όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει το Πανεπιστήμιο για τη βιωσιμότητα του πανεπιστημιακού τμήματος Φυσικοθεραπείας στην πόλη μας προκειμένου να με συνοδεύουν αδιάσειστα στοιχεία στις επόμενες συναντήσεις μου στα υπουργεία.

Ευχαριστώ τον κ. Κατσαράκη για τη συνάντηση, τη συνεργασία και όλη την προσπάθεια που καταβάλει το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για τη σύνταξη φακέλων και την εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση της λειτουργίας ενός πανεπιστημιακού τμήματος στην Ιεράπετρα.»