Συνάντηση εργασίας Δ. Μπαλοθιάρη με Α. Πανταζή για αγροτικά θέματα

9:55 π.μ. - Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022
09:01 π.μ. - Πέμ, 20/55/2022
Image: Συνάντηση εργασίας Δ. Μπαλοθιάρη με Α. Πανταζή για αγροτικά θέματα

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης "Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα" με την αρμόδια της ΔΕΕΠ ΝΟΔΕ Λασιθίου αγροτικής και φυτικής παραγωγής

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων μου και μετά τον ορισμό μου από τον πρόεδρο του οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα αγροτικών θεμάτων φυτικής παραγωγής, για την Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, δόθηκε η δυνατότητα συνάντησης μου με αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, στις 16/01/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Πρωτογενή τομέα της (ΚΕΔΕ) Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Αργύρη Πανταζή. Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για θέματα που έχει χειριστεί ο ίδιος μέσα από την ιδιότητα του και άπτονται του πρωτογενή τομέα. Θέματα που έχουν να κάνουν με την αύξηση του κόστους καλλιέργειας αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης του. Στην συζήτηση που είχαμε δόθηκε έμφαση και στην άνοδο του κόστους της ενέργειας αλλά και στους τρόπους που έχουν προταθεί προκειμένου η παραγωγή να βγει όσο το δυνατόν αλώβητη από τις διεθνώς ανεβασμένες τιμές στην ενέργεια .

Αναλύθηκαν διεξοδικά και υπήρξε ενημέρωση και από τις δυο πλευρές για θέματα όπως η αγροτική οδοποιία στους αγροτικούς δήμους και οι πιστώσεις οι οποίες πρέπει να διασφαλιστούν κατ΄ έτος σε αυτούς. Άλλο ένα σοβαρό θέμα που αναπτύξαμε ήταν το θέμα της απρόσκοπτης μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων της περιοχής και οι προσπάθειες που έχουν γίνει από το αρμόδιο υπουργείο και τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Ψηλά στην ατζέντα ήταν και το θέμα της ανεξέλεγκτης βόσκησης, θέμα που έχει προταθεί όπως με ενημέρωσε ο κ Πανταζή για να συζητηθεί μεταξύ άλλων στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔΕ έτσι ώστε να περιοριστούν οι αγροζημίες στην αγροτική ύπαιθρο. Τέλος η συζήτηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υποσχέθηκα για μια αγαστή συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής καθώς και τη προώθηση από πλευράς μου των όσων συζητήθηκαν στα αρμόδια Υπουργεία.

Με εκτίμηση,

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

(ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡ. ΕΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ)

Μπαλοθιάρη Δέσποινα