Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας

12:56 μ.μ. - Σάββατο, 30 Μαρτίου 2024
12:03 μ.μ. - Σάβ, 30/56/2024
Image: Συνάντηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

Με θέμα την ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων και  μονοπατιών των χωριών του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής  Φωτεινής Περακάκη με προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κα. Αντιδήμαρχος «σε μια προσπάθεια  να αναδείξουμε τα μονοπάτια και τις ομορφιές  στα χωριά του Δήμου μας,  πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών μας Κοινοτήτων. Κάθε χωριό μας έχει τα δικά του πολιτισμικά χαρακτηριστικά από την  Αρχαία Ελιά στο Καβούσι  μέχρι το φαράγγι των πεταλούδων στο Ορεινό, το φαράγγι της Σαρακίνας στους Μύθους, τις  απότομες χαράδρες στο Μεταξοχώρι που οδηγούν στο φαράγγι Ζωνάρι, μέχρι τον μινωικό οικισμό Μύρτου και τόσα άλλα.

Όλη αυτή  η προσπάθεια εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομού μας μετά από συνεργασία του Δήμου  με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Χαιρόμαστε που η πρωτοβουλία αυτή βρήκε τη  θετική ανταπόκριση των προέδρων και από κοινού θα ενεργήσουμε για το καλό των χωριών μας».