Συνάντηση Κ. Σπυριδάκη με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

9:55 π.μ. - Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Πέμ, 06/55/2024
Image: Συνάντηση Κ. Σπυριδάκη με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου Μανώλη Μενεγάκη

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, πραγματοποίησε στις 5 Ιουνίου προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου, κ. Μανώλη Μενεγάκη

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, πραγματοποίησε στις 5 Ιουνίου προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου, κ. Μανώλη Μενεγάκη, στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων συναντήσεών της με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Δήμαρχο του Αγίου Νικολάου κατά την οποία συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο την ίδια την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου του Αγίου Νικολάου όσο και την καθημερινότητα των πολιτών.

Ένα από τα αρχικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μετά από 14 χρόνια ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αγίου Νικολάου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, για την Αρχαία Καμάρα, τον Φάρο του Αφορεσμένου και τον Νερόμυλο του Καλού Χωριού.

Στο ζήτημα της καθαριότητας, ο Δήμος τόνισε το πρόβλημα στελέχωσης των υπηρεσιών καθαρισμού, καθώς επίσης και το μεγάλο έλλειμμα σε οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων.

Σε επίπεδο υποδομών η συζήτηση επικεντρώθηκε: στις καθυστερήσεις του Τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος του ΒΟΑΚ και στην προαίρεση τμήματος της Παλαιάς Εθνικής Οδού, στην παράκαμψη Ελούντας, στη σύνδεση του ΒΟΑΚ με τα Λακώνια, στην ανάγκη εγγειοβελτιωτικών έργων, όπως η κατασκευή μικροφραγμάτων σε Κρούστα, Καθαρό και Φουρνή. Επιπρόσθετα, η Βουλευτής ενημερώθηκε για την εξέλιξη των παραλιακών μετώπων σε Ελούντα και Σίσι, καθώς επίσης και για την πορεία του αιτήματος του Δήμου για την επαναχάραξη του Αιγιαλού στο τελευταίο.

Το θέμα των σχολικών μονάδων τέθηκε υπό συζήτηση, τονίζοντας την αναγκαιότητα για συντήρηση των σχολικών δομών και για ανέγερση νέων. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον σχεδιασμό της μεταφοράς του 3ου Γυμνασίου και του 2ου Γενικού Λυκείου σε ένα νέο κτηριακό συγκρότημα στη Μεσοράχη, καθώς επίσης και στην ανάγκη ανέγερσης δύο επιπλέον συγκροτημάτων Δημοτικών σχολείων, ένα στον Άγιο Νικόλαο και ένα στο Σίσι (Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Σισίου). Θετική, επίσης, φαίνεται να είναι η εξέλιξη της εκφρασμένης πρόθεσης του Δήμου για τη δημιουργία νέων κτιρίων σε δημοτικό οικόπεδο που θα φιλοξενήσουν την ΑΣΤΕΚ.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης θέματα όπως η ζώνη απαγόρευσης κυκλοφορίας στο κέντρο του Αγίου Νικολάου, η επέκταση του parking, ο Κανονισμός της Λαϊκής, το κτίριο του ΕΛΜΕΠΑ στα Λακώνια, η αγροτική οδοποιία και η άρδευση στα χωριά, η ανάπλαση του Κρούστα, οι Πάγιες προκαταβολές σε Κοινότητες, η ανάγκη καλύτερης συγκοινωνίας με τα χωριά, το γήπεδο Κριτσάς και το Τ10 κλειστό γυμναστήριο και πολλά άλλα.

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, υπογράμμισε τη σημασία των εν λόγω θεσμικών συναντήσεων και της επανάληψής τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεσμεύτηκε, επίσης, πως θα είναι στη διάθεση του Δήμου και πως απαιτείται συνεργασία, συνέχεια και συνέπεια με γνώμονα το συμφέρον όλων Λασιθιωτών.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας με τον οποίο και θα κλείσει ο δεύτερος κύκλος θεσμικών συναντήσεων με τους Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας.