Συνάντηση Καλαντζάκη με Σοφιανού για την οικία του Ναπολέοντα

12:31 μ.μ. - Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
12:09 μ.μ. - Παρ, 17/31/2021
Image: Συνάντηση Καλαντζάκη με Σοφιανού για την οικία του Ναπολέοντα

Επιδίωξη μας να καταστεί ο χώρος άμεσα επισκέψιμος στους πολίτες

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Αρχιτέκτονος, κας Νίκης Σαμπροβαλάκη, με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, κα. Χρύσα Σοφιανού και της συνεργάτιδάς της, κας Άννας Ζερβάκη.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε μετά και την επισκευή και τη συντήρηση της Οικίας που φιλοξένησε τον Ναπολέοντα, έργο που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο Ιεράπετρας, ο εξοπλισμός της οικίας και η τοποθέτηση κατάλληλου εποπτικού υλικού για την καλύτερη προβολή του σημαντικού αυτού για την πόλη της Ιεράπετρας μνημειακού χώρου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής: «Ο Δήμος Ιεράπετρας, έχει ολοκληρώσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει αναφορικά με την επισκευή και τη συντήρηση της οικίας που φιλοξένησε τον Ναπολέοντα και την έχει παραδώσει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, η οποία έχει και την ευθύνη για την λειτουργία του χώρου και το «άνοιγμα» της οικίας στο κοινό.

Κοινός στόχος μας είναι η δημιουργία ενός χώρου ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών της πόλης της Ιεράπετρας. Για το σκοπό αυτό, συμφωνήσαμε την προσκόμιση από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων σχετικής μελέτης που θα περιλαμβάνει τον εξοπλισμό της οικίας και το απαραίτητο εποπτικό υλικό, προκειμένου ο Δήμος Ιεράπετρας να προβεί για άλλη μια φορά σε επιπλέον χρηματοδότηση του έργου. Επιδίωξη μας είναι να καταστεί ο χώρος άμεσα επισκέψιμος στους πολίτες.

Ευχαριστώ την κα Σοφιανού και τους συνεργάτες της για το ενδιαφέρον και τη συνεργασία τους με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».