Συνάντηση Καλαντζάκη με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας

5:00 μ.μ. - Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022
05:07 μ.μ. - Τρί, 19/00/2022
Image: Συνάντηση Καλαντζάκη με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας

Ο κος Καλλιοτζής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται η Υπηρεσία

 Τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, αντιπύραρχο κ. Δημήτρη Καλλιοτζή, επισκέφθηκε στο Γραφείο του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριο Παπαδάκη, προκειμένου να υπάρξει από κοινού ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Δήμο της Ιεράπετρας με τους συνεχείς και υψηλής εντάσεως ανέμους.

Ο κος Καλλιοτζής ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει όχι μόνο με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και με τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, όπως είναι ο Σύλλογος τετρακίνησης , ο Σύλλογος ραδιοερασιτεχνών, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας , η ΕΔΙΚ κ.α. με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και με τους φορείς.

Ο κος Καλαντζάκης, στη συνέχεια, δήλωσε: «Ο εθελοντισμός στην Ιεράπετρα και η συνεργασία με τους φορείς και τις Υπηρεσίες αποδεδειγμένα φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα και αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που με τη δράση τους προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού.

 Η Πολιτική προστασία του Δήμου Ιεράπετρας με τα νέα μηχανήματα που έχει προμηθευτεί, αλλά και με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό που έχει διαθέσει στους Προέδρους τον Κοινοτήτων είναι πάντα σε ετοιμότητα, ώστε να συμβάλλει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθοιονδήποτε τρόπο, είτε στην πρόληψη των πυρκαγιών, είτε στην κατάσβεση, εφόσον χρειαστεί. 

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον σκοπό αυτό.

Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να εφαρμόζουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή πυρκαγιών:

  1. Να μην ανάβουν φωτιές σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτοκτηνοτροφικές εκτάσεις, 
  2. να προβαίνουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, 
  3. να έχουν στην  κατοχή τους βασικά μέσα πυρόσβεσης,
  4.  να μην πετάνε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου, 
  5. Να μην αφήνουν σκουπίδια στο δάσος, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης

Αν όλοι μαζί εφαρμόσουμε τα παραπάνω βασικά μέτρα είμαι σίγουρος ότι θα αποφύγουμε ενδεχόμενες πυρκαγιές στον Δήμο μας, δεν θα κινδυνεύσουν ζωές και περιουσίες και θα προστατέψουμε το περιβάλλον, ώστε να το παραδώσουμε άθικτο στις επόμενες γενιές.

Ευχαριστώ τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Δημήτρη Καλλιοτζή, καθώς και όλο το προσωπικό για την άψογη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και τον ζήλο με τον οποίο επιτελούν το έργο τους».