Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με εργαζόμενους συμβασιούχους με το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

10:33 π.μ. - Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021
10:06 π.μ. - Τετ, 09/33/2021
Image: Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με εργαζόμενους συμβασιούχους με το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Το Σάββατο 5/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με εργαζόμενους συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί από το 2016, με το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, 4000 μακροχρόνια ανέργων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Στην συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχαν η Γόντικα Γιάννα μέλος του Τομεακού Γραφείου του ΚΚΕ, ο Συντυχάκης Μανώλης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτής Ηρακλείου και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Βρύσαλης Δημήτρης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα δίκαια αιτήματα των συμβασιούχων για την επιτακτική ανάγκη μονιμοποίησής τους, καθώς και επιπλέον προσλήψεις εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όταν οι κενές οργανικές θέσεις στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας, ξεπερνούν τις 30.000. Αυτοί οι εργαζόμενοι από το 2016, οι οποίοι προσλήφθηκαν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ μέσω ΑΣΕΠ, πράττουν καθημερινά το καθήκον τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης κι επαγγελματική ευσυνειδησία. Οι ετήσιες ανανεώσεις, όπως χαρακτηριστικά λένε «αποτελούν προσωρινές ανάσες που ανακουφίζουν αλλά δεν επουλώνουν τις πρότερες πληγές μας, ούτε επαρκούν. Αντιθέτως, μεγιστοποιούν την αέναη ψυχοφθόρα αναζήτηση του αύριο».

Από τη πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, τόνισε ότι το κόμμα μας υποστηρίζει το δίκαιο αίτημά τους για την άμεση μονιμοποίησή τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο παραμένει αθωράκιστο ιδιαίτερα σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Άλλωστε, από τον Νοέμβρη του 2020 είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κουτσούμπα Δημήτρη με την Επιτροπή Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος 4000 στην Υγεία. Και τότε είχε εκφραστεί η υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τον Δεκέμβρη του 2020, προχώρησε στην κατάθεση σχετικής τροπολογίας, η οποία προέβλεπε τη μετατροπή των ορισμένου χρόνου συμβάσεων των εργαζομένων του Προγράμματος σε μόνιμες θέσεις εργασίας, στους φορείς που υπηρετούν, ανεξαρτήτως οργανικών θέσεων, την οποία και απέρριψε η κυβέρνηση, ούτε στηρίχτηκε από τα άλλα κόμματα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, δεσμεύτηκε, ότι το ΚΚΕ θα κάνει ότι μπορεί και μέσα στη βουλή, με ερωτήσεις και επαναφέροντας πάλι την σχετική τροπολογία. Εκείνο όμως που έχει την μεγαλύτερη αξία είναι ο δικός τους διαρκής και ακούραστος αγώνας, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η καλύτερη απάντηση θα είναι η συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 10ης Ιούνη, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στη βουλή.

8/6/2021

Το Γραφείο Τύπου