Συνάντηση με το νέο σωματείο γονέων & κηδεμόνων με νευροδιαφορετικότητα είχε η κ. Σακκαδάκη

11:41 π.μ. - Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022
11:02 π.μ. - Τετ, 23/41/2022
Image: Συνάντηση με το νέο σωματείο γονέων & κηδεμόνων με νευροδιαφορετικότητα είχε η κ. Σακκαδάκη

Από την πλευρά του συλλόγου συμμετείχαν οι κ. Μαλλιωτάκη Παρασκευή προσωρινή Πρόεδρος, και ο κ. Νίκος Νίκας εργοθεραπευτής

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες 22/2 στο γραφείο της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, από εκπροσώπους του νεοιδρυθέν "Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με Νευροδιαφορετικότητα Νομού Λασιθίου"

κ. Μαλλιωτάκη Παρασκευή προσωρινή Πρόεδρος, και ο κ. Νίκος Νίκας εργοθεραπευτής.

Με ενημέρωσαν για τον σκοπό του σωματείου που είναι η στήριξη των παιδιών με Νευροδιαφορετικότητα του Νομού Λασιθίου και των οικογενειών τους και τι ακριβώς είναι η Νευροδιαφορετικότητα.

H Νευροδιαφορετικότητα είναι η ιδέα ότι οι νευρολογικές διαφορές όπως, η Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.), η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα (Δ.Ε.Π.-Υ.), οι Μαθησιακές Δυσκολίες, η Διαταραχή του Συντονισμού των Κινήσεων, καθώς και άλλες διαγνωστικές κατηγορίες, είναι το αποτέλεσμα μίας φυσιολογικής και φυσικής διακύμανσης του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Οι διαφορές αυτές είναι χρήσιμες στην ανθρωπότητα και οι νευροδιαφορετικοί δεν πρέπει να «θεραπεύονται».

Αντίθετα, χρειάζονται απλά περισσότερη αποδοχή και κάποιες διευκολύνσεις.

Αποστολή του Σωματείου, είναι να ενημερώνουν και να επιμορφώνουν το κοινωνικό σύνολο, και ταυτόχρονα να στηρίζουν τα άτομα με Νευροδιαφορετικότητα αλλά και τις οικογένειες τους.

Πρωταρχικό τους μέλημα αποτελεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

"Μαθαίνω, αγκαλιάζω, αποδέχομαι τη Νευροδιαφορετικότητα", το σύνθημα τους Χρειαζόμαστε μια κοινωνία με αναπτυγμένη την ενσυναίσθηση, που θα στηρίζει και θα αγαπήσει κάθε διαφορετικότητα.

Οι ευχές μας για δύναμη, κουράγιο και συμπαράσταση θα τους συντροφεύουν στο έργο τους.

Σακαδάκη Μπαχλιτζανάκη Μαρία

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ