Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Κρήτης

9:18 π.μ. - Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
09:10 π.μ. - Τρί, 19/18/2021
Image: Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της Κρήτης

Αναζητείται λύση σχετικά με το υπέρογκο κόστος της ΔΕΗ για την λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μετά τις αναπροσαρμογές στην τιμή της κατανάλωσης του ρεύματος

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκαν εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ της Κρήτης, προκειμένου να αναζητήσουν λύση σχετικά με το υπέρογκο κόστος της ΔΕΗ για την λειτουργία των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, μετά τις αναπροσαρμογές στην τιμή της κατανάλωσης του ρεύματος.

Όπως τόνισαν, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που φτάνουν στους ΤΟΒ, προκύπτει ότι υπάρχει διπλασιασμός στο τελικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να γίνεται προβληματική η αποπληρωμή τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος έως και 60%, όπως ανέφεραν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, παραθέτοντας διάφορα παραδείγματα για το μέγεθος του κόστους, με χαρακτηριστικό εκείνο της Ιεράπετρας όπου τον φετινό Αύγουστο το κόστος ρευματοδότησης έφτασε τις 136 χιλιάδες ευρώ όταν την περσινή χρονιά ήταν στις 77 χιλιάδες ευρώ. Για το λόγο αυτό ζήτησαν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εξεύρεση λύσης, στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Μεραμπέλλου Μανόλης Καμπανός, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τυμπακίου Βαγγέλης Τσιμπραγάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας Γιάννης Μπατζάκης, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ ΚουρταλιώτηΙωσήφ Βούρβαχης και ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Βιάννου Μενέλαος Πετράκης.