Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

7:24 π.μ. - Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020
07:08 π.μ. - Παρ, 28/24/2020
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου

Ώστε να συζητήσουν την πορεία όλων των έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξελίσσονται στο Δήμο Ιεράπετρας

Τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη επισκέφτηκε στο γραφείο του η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κα. Χρύσα Σοφιανού ώστε να συζητήσουν την πορεία όλων των έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξελίσσονται στο Δήμο Ιεράπετρας όπως το φρούριο του Καλέ, το κτίριο της Αρχαιολογικής Συλλογής, την «Οικία του Ναπολέοντα» και τις ανασκαφικές έρευνες.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης: «Υψηλά στις προτεραιότητές μας ως δημοτική αρχή βρίσκεται η ανάδειξη των μνημειακών χώρων του Δήμου Ιεράπετρας και η δημιουργία σημείων αναφοράς με αρχαιολογικό και τουριστικό ενδιαφέρον.

Με τη συνεχή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους χώρους της «Οικίας Ναπολέοντα», του Καλέ και της αρχαιολογικής συλλογής και να δημιουργήσουμε τουριστικούς προορισμούς και επισκέψιμα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Παράλληλα στηρίζουμε το αίτημα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου για επιπλέον στελέχωση των υπηρεσιών της, καθώς πολλές συμβάσεις και έργα που υλοποιούμε στον Δήμο Ιεράπετρας απαιτούν τη συνεργασία και τη συμβολή της και δεν επιθυμούμε να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Ευχαριστώ την κα. Σοφιανού και όλο το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου για τη συνεχή και γόνιμη συνεργασία και συνεχίζουμε με συνέπεια την υλοποίηση του σχεδιασμού μας και την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών έργων».