Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

3:51 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022
03:05 μ.μ. - Πέμ, 19/51/2022
Image: Συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας με το παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Τον Συντονιστή των διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Λασιθίου κ. Χαράλαμπο Κανάκη, τον πρόεδρο του παραρτήματος κ. Μιχάλη Παπαδάκη και τον Γραμματέα κ. Δημήτρη Κοντοπόδη συνάντησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Τον Συντονιστή των διαγωνισμών της Μαθηματικής Εταιρείας του παραρτήματος Λασιθίου κ. Χαράλαμπο Κανάκη, τον πρόεδρο του παραρτήματος κ. Μιχάλη Παπαδάκη και τον Γραμματέα κ. Δημήτρη Κοντοπόδη συνάντησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Δήμου κας. Θεοδώρας Χριστοδούλου και της Αντιδημάρχου κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη.

Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η εκδήλωση βράβευσης 81 διακριθέντων μαθητών του Νομού Λασιθίου στους Διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα στις 15 Ιουνίου 2022.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας αφού ενημερώθηκε διεξοδικά για το έργο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και τις πολυάριθμες επιτυχίες των ντόπιων μαθητών στους Διαγωνισμούς επεσήμανε:

«Είναι πολύ ευχάριστο που υφίστανται τέτοιου είδους διαγωνισμοί που δίνουν στους μαθητές μας κίνητρα να επενδύσουν παραπάνω χρόνο στη μάθηση και στη γνώση και τους ενθαρρύνουν να εκτιμούν τις πνευματικές επιδιώξεις.

Η συμμετοχή των μαθητών στην τυπική και αδιάβλητη διαδικασία των μαθηματικών διαγωνισμών, αλλά και το κίνητρο της βράβευσης οπλίζουν τους μαθητές με εμπειρία, δεξιότητες, κριτική σκέψη, ενδυναμώνουν την αγάπη τους για τα μαθηματικά και τις επιστήμες, επιβεβαιώνουν την κλίση τους σε συγκεκριμένους τομείς και ενισχύουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ των παιδιών που συμμετέχουν.

Ευχαριστώ τους κυρίους Κανάκη, Παπαδάκη και Κοντοπόδη για την ενημέρωση και τη δράση τους και εμείς ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε αρωγοί καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και της διεξαγωγής της εκδήλωσης καθώς στηρίζουμε πάντα κάθε πρωτοβουλία που αφορά την εκπαίδευση και τα παιδιά.»