Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό, εποικοδομητικό και συνεργατικό κλίμα
Η Δ.Ε.Ε.Π. και ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Λασιθίου πραγματοποίησε την Τετάρτη 17/12/2025, συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την ανάδειξη και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Νομό Λασιθίου.
Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό, εποικοδομητικό και συνεργατικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη βούληση όλων των πλευρών για ανοιχτό διάλογο και κοινές πρωτοβουλίες. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάγκη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, πλημμυρικών καταστάσεων και δασικών πυρκαγιών, καθώς και η σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης προετοιμασίας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Παράλληλα, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν τις υποδομές και την οδική ασφάλεια, με έμφαση στη συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου, καθώς και η πορεία σημαντικών αναπτυξιακών έργων, τα οποία αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, το οποίο αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη βιωσιμότητα της περιοχής. Τονίστηκαν οι επιπτώσεις της παρατεταμένης ξηρασίας, τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη για άμεσες παρεμβάσεις, αλλά και για έναν μακροπρόθεσμο, ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που θα διασφαλίζει την επάρκεια, την ορθολογική διαχείριση και τη βιώσιμη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι μόνο μέσα από συνεργασία, ουσιαστικό διάλογο, ανταλλαγή προτάσεων και ολοκληρωμένο σχεδιασμό μπορούν να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, με τελικό στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του Λασιθίου και τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξή του.
Τέλος, και από τις δύο πλευρές επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση για στενή και διαρκή συνεργασία, ενώ αποφασίστηκε ο προγραμματισμός νέας συνάντησης αμέσως μετά τις εορτές, προκειμένου να εξειδικευτούν περαιτέρω οι επόμενες δράσεις.
Δ.Ε.Ε.Π ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ