Συνάντηση των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για τον Δικαστικό Χάρτη

12:50 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024
12:01 μ.μ. - Πέμ, 11/50/2024
Image: Συνάντηση των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης για τον Δικαστικό Χάρτη

Την Δευτέρα 8-1-2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Δικαστικού Χάρτη στις Εφετειακές Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης

Την Δευτέρα 8-1-2024 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωάννη Μπούγα, συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Δικαστικού Χάρτη στις Εφετειακές Περιφέρειες Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης.

Κατά την συνάντηση δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα Εφετεία και τα Πρωτοδικεία της Κρήτης και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές αναφέρονται στα Ειρηνοδικεία στο πλαίσιο ενοποίησης του Α’ βαθμού δικαιοδοσίας, κάποια εκ των οποίων θα καταργηθούν και κάποια θα παραμείνουν ως Περιφερειακές έδρες των Πρωτοδικείων.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Νίκος Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Χρήστος Πραματευτάκης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Σοφία Τσαγκαράκη και η Γενική Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Δέσποινα Δασκαλάκη. Επίσης συμμετείχαν (είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω τηλεδιάσκεψης) ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης και οι βουλευτές κ. Σέβη Βολουδάκη και κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, καθώς και το μέλος της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παναγιώτης Καρακωνσταντής.