Συνελήφθη ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων

2:25 μ.μ. - Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021
02:11 μ.μ. - Πέμ, 18/25/2021
Image: Συνελήφθη ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Αφορμή, μία καταγγελία με ηλεκτρονικά στοιχεία και αρχεία, από τα οποία φαίνεται ο δικηγόρος να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι τα εμβόλια έχουν σειρά παρενεργειών

Στη σύλληψη του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων (βάση του νέου ποινικού κώδικα για τη δημόσια υγεία) και της διέγερσης σε διάπραξη ανυπακοή, (πλημμελήματα), προχώρησαν χθες το βράδυ οι αστυνομικές με εντολή της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αφορμή, μία καταγγελία με ηλεκτρονικά στοιχεία και αρχεία, από τα οποία φαίνεται ο δικηγόρος να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι τα εμβόλια έχουν σειρά παρενεργειών.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε την περασμένη Τρίτη κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας διατάχθηκε και η σύλληψη του δικηγόρου. Έτσι, αυτός συνελήφθη χθες από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος λόγω του ότι είναι δικηγόρος και έχει ειδική δωσιδικία.

Σήμερα η σχετική δικογραφία επέστρεψε πίσω στην εισαγγελία Πρωτοδικών από το αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία τη μελετά για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης η εάν θα συνεχίσει την προκαταρκτική έρευνα.

tvxs.gr