Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

2:06 μ.μ. - Τρίτη, 27 Απριλίου 2021
02:04 μ.μ. - Τρί, 27/06/2021
Image: Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός στις Βρυξέλλες

Παραμένει καταζητούμενος ο Χρήστος Παππάς.

Συνελήφθη πριν από λίγο στο σπίτι του στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, μετά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του. Η βελγική αστυνομία ανέλαβε να εκτελέσει το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχαν εκδώσει νωρίτερα οι βελγικές αρχές.

Ο ίδιος ο εκλεγμένος με τη Χρυσή Αυγή ευρωβουλευτής τουίταρε «μέσα από βελγικό περιπολικό» όπως είπε ο ίδιος. Αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαδικασίες έκδοσής του από το Βέλγιο στην Ελλάδα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, κατά την οποία οι ευρωβουλευτές ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας με 658 «ναι» σε σύνολο 693 ψηφισάντων. Όπως έγινε γνωστό 25 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ δέκα απείχαν από την μυστική ψηφοφορία.

Ο Γιάννης Λαγός, πρώην εκλεγμένος βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καταδικάστηκε, μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης, σε 13 χρόνια φυλακής στις 7 Οκτωβρίου 2020. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί και σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε εκμεταλλευτεί την ασυλία του ως ευρωβουλευτής και είχε διαφύγει της σύλληψης.

Πλέον, ο μοναδικός από τους καταδικασθέντες για την εγκληματική οργάνωση που παραμένει καταζητούμενος είναι το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

e F SYN